Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.
Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Agnus k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou dávku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
Naše desítka má jasně zlatou barvu a hustou pěnu. V chuti je patrná vyšší ale jemná hořkost doplněná o lehké tóny citrusů, což je způsobeno dochmelením českou odrůdou chmele Kazbek.
Série Gelato prozkoumává další dezertní kombinace ingrediencí, tentokrát bylo do základového Pastry Sour Ale přidáno velké množství jahod a bílé čokolády.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
Grapefruitová verze High Wire, naše pocta Pale Ales ze západního pobřeží Ameriky, piva svým charakterem bez omluvy poskakují vpřed. Nechte své chuťové buňky projít touto zkouškou rovnováhy. Chuť grapefruitu lahodící rtům harmonizuje s hladce složeným sladovým základem, který se rozvine do křupavého hořkého závěru. Jste připraveni na náš provaz chuti. . .
St-Louis Premium Kriek je kriekenbier neboli třešňové pivo vyrobené na lambickém základě. Čtvrtina St-Louis Premium Kriek je šťáva z oblacinských třešní, které byly po dobu šesti měsíců ponořené do gueuze. Má také menší podíl St-Louis Kriek Fond Tradition. Toto pivo je žízní s nízkým obsahem alkoholu a v nose ohromně sladkou vůní třešní. Je velmi ovocná s náznakem kyselosti a lehkých doteků mandlí pocházejících z třešní.
Spojením našeho piva Jonas, které díky použitím kvasnic kveik má v sobě ovocné tóny, a výtažku z černého rybízu vám můžeme nabídnout výrazně ovocné pivo s lehce kyselým dozníváním.
Lehká sezónní ALE, který je chmelený za studena díky tomu má výrazné aroma tropického ovoce, které pochází z použitých odrůd chmelu. Ideální do horkých letních dnů.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním. V krásném pětilitrovém balení v soudku.
Nové pivo spadající do kategorie Specialty Saison inspirované belgickým historickým sedláckým stylem Saison. Ten byl určen k uhašení žízně dělníků na polích a vařil se ze všech možných surovin. My jsme uvařili pivo světlé a lehké. Jedná se o desítku s hlubším prokvašením, suchým dozníváním a nižší příjemnou hořkostí. Do várky jsme přidali 3 druhy obilovin ve sladované i nesladované úpravě, a to ječmen, pšenici a oves. Toto složení způsobuje v pivu zákal a vytváří speciální cereální chuť. Celkový charakter doplňují belgické kvasnice vytvářející fenolické, kořenité a lehce esterové tóny. Při chmelení jsme použili chmely Citra, Sabro, Waimea, které dodávají pivu ovocnou, citrusovou, tropickou až bylinnou vůni a příchuť.