Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vítejte ve VAULT 104. Hluboko pod pivovarem se zastavil čas. Skryty před světem i světlem zde leží naše dubové sudy. Toto pivo leželo 6 měsíců v sudech po Jim Beam Kentucky Bourbon. Na rozdíl od VAULT 102 jsme jej nicméně poslední měsíc znovu prokvasili s malinami. Doporučujeme porovnat.
Dodavatel: Pivovar Raven
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů. Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Hutný moderní světlý ležák, který je díky štědrému chmelení aromatickou německou odrůdou chmele Hallertau Spalter opravdu nevšedně intenzivní. Skvělé doplnění ke všem tučným českým svátečním jídlům.
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali kávu od Rusty Nails Coffee Roasters.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
Vlajková loď pivovaru. Americká West Coast IPA nacpaná Citrou a Mosaicem, se svěží ovocně sladkou vůní tropického ovoce, ananasu, pryskyřice a citrusů a s chmelovou hořkou chutí se suchým dozníváním.
Druhý přírůstek do řady moderně chmelený ležáků Euphoria je verze s novozélandským chmelem Nelson Sauvin, který předává radostné výrazně ovocné tóny, které mohou připomínat exotičtější odrůdy bílých hroznů. Díky jemnosti spodního kvašení a chlebnatosti sladů typických pro ležáky má nezvyklou komplexnost.
Proud Cotel Stout je tmavé, silně svrchně kvašené pivo, nefiltrované. Je to temná síla nahromaděná v každém malém zrnu. Napijete se a ucítíte energii ohně ukrytou ve sladu během jeho pražení a energii, kterou načerpal ječmen a chmel ze slunce a půdy.
Lobeč Wit je velmi osvěžující pšeničné pivo, a proto ho vaříme na teplé jarní a letní dny. Barvu má světle slámovou, zakalenou. Voní po hořkém pomeranči, koriandru, sladově a lehce obilně. Má střední říz, střední plnost a v chuti i doznívání je obilné, sladové, nakyslé s tóny hořkého pomeranče a koriandru.
Naše pocta skvělému americkému Pale Ale. Pivo, které odstartovalo revoluci, změnilo vaření a změnilo vnímání toho, co pivo může být. Těžké na chmel s intenzivní vůní borovice a citrusů. Klasické americké Pale Ale postavené ve Skotsku. Pivo jako by mělo být.
African queen - Na první nádech ucítíte ve vůni ovocné tropické tony, které Vás ale zmatou, protože v chuti tento chmel má spíše zemité tony, jako třeba anglický Bullion.
Experimentální chmel 95U1-108 – Ve vůni nádherný tropický ovoce (Fík) a trochu hrozinky. V chuti ale ucítíte opět zemité tóny s lehkou limetou.
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Měděná barva, pivo čiré, má průměrnou světlou pěnu. Vůně je sladová, lehce medová a s tóny karamele. V chuti rovněž nejvíce vyniká sladová složka, hořkost je nižší. Po chvíli se objevují medové tóny spolu s karamelem a v tomto duchu probíhá i doznívání.