Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Temně rudá barva, hustá béžová pěna. Aroma karamelových sladů a žateckých chmelů. Vyšší říz, vysoká pitelnost a zajímavé snoubení chuti tmavých sladů a vyšší hořkosti.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Temně rudá barva, hustá béžová pěna. Aroma karamelových sladů a žateckých chmelů. Vyšší říz, vysoká pitelnost a zajímavé snoubení chuti tmavých sladů a vyšší hořkosti.
Sytě blond barva, Barbãrova krémová hlava vydává silné aroma, nenápadně vonící po medu a doprovázené buketem květinových, kořenitých a citrusových tónů. Použití měkké pšenice dává kulatý útok, bez těžkosti. Cukr poskytnutý medem během varu mladiny podléhá fermentaci a přeměňuje se na alkohol. Jedná se tedy o měkké, ale ne sladké pivo s kyselinkou, která mu dodává svěžest.
Závěr je plný jemnosti a bez hořké pachuti. Originální a osobité pivo, jehož vzdálený původ sahá až k „červoise“ vařenému našimi předky, kteří mu říkali „odpočinek bojovníka“.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Pšeničný speciál je specifický svou banánovou a citrusovou vůní a chutí vzniklou při hlavním kvašení, která z něj dělá skvěle osvěžujícípivo. Vaříme jej z kombinace pšeničných a ječných sladů, při čemž výrazně převažují právě slady pšeničné. Ke chmelení používáme směs českých a severoamerických chmelů, které se také podílejí na svěží vůni tohoto piva.
Vánoční speciál, v podobě spodně kvašeného piva, které má výraznou chmelovou hořkost z vídeňského chmele. Barva je jantarová jantarové a chuť výrazně sladová kde je příjemně intenzivně cítit vídeňský slad.
Právě k nám dorazila nová várka čerstvých chmelů z Nového Zélandu a už se nemůžeme dočkat, až se s vámi o ní podělíme. Šíleně ovocné, exotické aroma, jaké vytvoří jen zélandské chmely, spolehlivě vnese blahodárné paprsky pacifického slunce do studené Evropy. Tuhle šťavnatou NEIPA jsme nachmelili tím nejlepším, co farmy Hop Revolution nabízejí: Nelson Sauvin, Pacific Sunrise, Motueka a dokonce i trochu Riwaky a to je asi tak všechno, co k tomuhle pivu nutno říct. Sami víte, že s takovým kombem se nedá šlápnou vedle.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Víte co dělá Sněhurka v létě? Vaří u nás pivo! Konkrétně ve stylu White IPA spojující to nejlepší z osvěžující chuti pšeničného piva a příjemné hořkosti stylu IPA. Grepová vůně, šťavnatě nahořklé pomelo v chuti a lehké tělo. Žízeň hasí nadmíru spolehlivě. Potvrzeno šesti ze sedmi trpaslíků.
St-Louis Premium Kriek je kriekenbier neboli třešňové pivo vyrobené na lambickém základě. Čtvrtina St-Louis Premium Kriek je šťáva z oblacinských třešní, které byly po dobu šesti měsíců ponořené do gueuze. Má také menší podíl St-Louis Kriek Fond Tradition. Toto pivo je žízní s nízkým obsahem alkoholu a v nose ohromně sladkou vůní třešní. Je velmi ovocná s náznakem kyselosti a lehkých doteků mandlí pocházejících z třešní.
U ležáku by se mělo dát vydržet celý večer. Ten náš je krásné barvy, plného těla a je doplněný vyšší hořkostí. Vaříme ho pro vás ze tří druhů sladu a žateckého poloranného červeňáku, našeho nejlepšího českého chmele.