Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Řada IPA 13 – Stereo Lab - kde bude vždy stejné složení sladů (plzeňský, pale ale, chit malt a víděňský) a použity budou vždy 2 chmely. V tomhle případě super sestava Citra & Sabro.
Dodavatel: Pivovar Čestmír
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Čerstvá várka! Tradiční. Český. Plzeňský. Klasický varný postup s dvojitou dekokcí, dlouhou dobou ležení a pouze z nejlepších českých surovin. Používáme humnový slad z kounické sladovny pana Klusáčka a chmel Žatecký poloraný červeňák, abychom získali plné sladové tělo, ušlechtilou chmelovou vůni a příjemnou hořkost, díky níž se těšíte na každý další doušek.
Lehký a skvěle pitný vrátný se smetanově bílou pěnou. Jeho sladkou vůni kokosu a vanilky doplňuje suchý, příjemně hořký závěr s nádechem praženosti a čokolády. Coco milují dámy, ale užívají si ho i pánové, díky skvěle vyvážené sladkosti a hořkosti. Navrženo tak, aby se dalo pít celý den.
Už deset let spolu sdílíme to nejdůležitější – štěstí. Štěstí z nových zážitků, nových trendů, nových přátel. A od roku 2019 tohle štěstí ztělesňuje naše vlajková New England IPA Nectar of Happiness. Výroční verzi jsme výrazně více nachmelili Cryo verzí chmelu Citra, je tak voňavější a šťavnatější, ale stále neztrácí to, pro co Nectar máte nejvíce rádi – svojí překvapivou pitelnost.
Slabší verze oblíbené šťavnaté neipy Juicy Lucy. V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Polotmavé, svrchně kvašené pivo typu India Pale Ale. Aroma je silně ovocné, ovlivněno chmely odrůd Citra a Mosaic. Chuť je plnější s dominantními tóny tropického ovoce, grapefruitu a citrusů.
Pohodlně se usaďte, čeká nás vesmírná taškařice! V hlavní roli Eris a Pluto - trpasličí planetky, ale také hvězdné experimentální odrůdy chmele od našich přátel z Chmelařského institutu v Žatci.
Tyjátr je sušší, pěkně hořká West Coast American IPA s expresivním aroma nových českých chmelů
Svrchně kvašené pivo, původně vařené v anglii. Vyšší počet chmelení a vyšší obsah alkoholu napomáhá jeho delší trvanlivosti, která byla potřebná pro dlouhé námořní cesty do vzdálených anglických kolonií. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Farmhouse ale vařený s výrazným podílem bio špaldy, primárně kvašený v sudech po Laphroaig. Po primárním kvašení infuzováno kůrou ze sicilských bio citronů a zázvorem. Medicinálně dřevité, osvěžující a hřejivé s divočejším profilem.
Je to lehký, harmonický světlý ležák, štědře chmelený německým chmelem Hallertau Blanc, který pivu dodává bylině-ovocné aroma s nádechem grepu, bílého vína a ananasu. Chmeleno pouze do varu a do vířivky.
Speciální pivo vařeno k příležitosti 850 let od první písemné zmínky o hodonínském hradu, v jehož bývalých prostorách dnes náš pivovar sídlí. U středověkého piva jsou chmely pouze na hořkost. Tomuto pivu dávají chuť i vůni slady! Zajímavě se v pivu projevuje zejména slad nakuřovaný, který nám připomíná, jak se ve středověku sušil slad na valachu u otevřeného ohniště.
Seznamte se s Double IPA, která se tento rok umístila na třetím místě v celoevropské soutěži pořádané Hop Growers of America. Její komplexní ovocný chmelový charakter je vytvořen souhrou chmelů Simcoe, Idaho7, Talus Cryo a Huell Melon. Jde o intenzivní, přesto ale jemný zážitek.
BARREL-AGED NA DRUHOU. JIŽ SAMOTNÉ DŘEVO VZNIKÁ V KONTAKTU S DUBEM, A TO SICE PŘIDÁNÍM ČISTÝCH DUBOVÝCH DESEK PŘÍMO DO TANKU. TY PIVU DODÁVAJÍ AROMA BOURBONU A VANILKY. HOTOVÉ DŘEVO PAK DOZRÁVALO V DUBOVÉM SUDU, VE KTERÉM BYLO NEJDŘÍVE ČERVENÉ VÍNO A POTÉ NĚMECKÁ WHISKY. VÝSLEDKEM JE PIVO, VE KTERÉM SE SNOUBÍ AROMA WHISKY A DUBOVÉHO DŘEVA.
Borůvky jsou esencí léta a v naší Smoothie řadě dezertních kyseláčů nemohly chybět. S kapkou citrónu???? jsou na sladkém, hutném a jemně kyselém základu opravdu mimořádné. Naší inspirací pro tento kyseláč byl perfektní Blueberry Lemon Cake????, který máme doma prostě rádi.