Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Bílý Hranostaj je velmi světlé až mléčné pivo. Používáme na něj pouze plzeňský a pšeničný slad, svrchní kvasnice a infuzní varní postup.
Hranostaje připravujeme tak, aby vynikl jeho výsledný, výrazně aromatický charakter. Hořkost ponecháváme na nižší hladině, jak je to pro pšeničná piva typické. Pro mírné chmelení jsme vybrali odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
Ovocná bomba s tunou malin a černého rybízu s jemnou závěrečnou vanilkovou linkou.
Pečlivý výběr nejjemnějších sladů z pšenice a ječmene dává Maiselově Weisse načervenalé, zářící jantarové barvy a proces vaření bavorského ušlechtilého zrání s kvasinkami z vlastní kultivace, který se předává po generace mistrů sládků, mu dodává jeho jedinečný charakter . Svěží vůně jemných kvasinek a příjemných ovocných tónů se snoubí s jemným kořením sladových, ovocných a hřebíčkových vůní a nuancí muškátového oříšku. Poté se odvíjí mírně ovocné, kořeněné aroma pšeničného piva typické pro Maiselovu Weisse.
Společnost Maisel's Weisse Original získala v roce 2018 ocenění „FIZZ TOP DRINK“. V roce 2019 byla společnost Maisel's Weisse Original také oceněna zlatem na „Meiniger's International Craft Beer Award“.
Legenda praví, že když hlavní sládek stáčel do první várky experimentálního nového receptu, byl osvětlen paprskem slunečního světla a rozhodl se jej pojmenovat „El Sol“. Počátkem roku 1900 se značka stala dnes již ikonickým „Solem“. Podává se s kouskem limetky v hrdle lahve.
Vaří se sluneční energií Slunce bylo vždy srdcem a duší Sol a od roku 2020 bude Sol vařený v nizozemském pivovaru Zoeterwoude produkován obnovitelnou energií ze sluneční energie. To znamená, že až si budete příště užívat sol ve více než 50 zemích, můžete opravdu ochutnat slunce .
Výrobce: Cerveceria Moctezuma
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner 4 Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Světlý Helles, který musíte zkusit.
Dodavatel: Pivovar Chroust
Spodně kvašený speciál vařený již od roku 2008 na období Velikonoc. Jedná se o silnější světlé pivo, s příjemnou hořkostí a vysokou pitelností. Má střední říz, příjemnou sladovou chuť s kořenitými tóny a dlouhé chlebové doznívání.
Kazbek je český chmel a byl první ve vlně nových aromatických odrůd. Má vůni citrusů, sladkého ovoce a lesních plodů, ale stále má charakter ušlechtilého chmele. V Cold IPA jsme nechali Kazbek vyniknout na světlém základu z plzeňského sladu a rýže a podpořili ho špetkou Citry.
Ani v létě nezapomínáme na fanoušky silných stoutů, proto pro vás naši sládci uvařili tento Imperial Stout s kávou od spřátelené pražírny Doubleshot. Díky hustému praženému tělu a kombinaci mleté kávy a cold-brew můžete očekávat opravdu komplexní kávový zážitek.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Silné, tmavě rubínově červené belgické pivo s charakterem a obsahuje hodně alkoholu. Pivo se vaří v srpnu a spočívá několik měsíců v tanku, aby dosáhlo optimální rovnováhy. Bohatou chuť tohoto vánočního piva definují tři druhy chmele a 6 různých druhů bylin a koření.
Kwaremont 0.3 je verze Kwaremont bez alkoholu . Tato padnoucí blondýnka je plná charakteru, s jemnými tóny citrusů a pomeranče ve vůni, po nichž následuje výrazný závěr na uhašení žízně. Zodpovědné, chutné a osvěžující.
Letošní kyselá novinka pro Vánoce napodobuje chuť klasického vánočního punče. Dali jsme dohromady pomeranče, hrušky a arónii s rumovým aroma a punčovým kořením. Výsledek je super pitelné, přesto komplexní vánoční popíjení.
Pivo Wet Hop vychází z naší Světlé 13-ky, kdy byl do piva přidán čerstvý hlávkový žatecký chmel. Chmel jsme použili jak při chmelovaru, tak při whirlpoolu i při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat. Jeden z prvních pivovarů, který s tímto druhem piv přišel na trh, byla Sierra Nevada.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Po ovoci a dřevu představujeme další odnož, která vychází z našeho čistého souru. Nové extrémně aromatické chmelové odrůdy z minulý let nám dovolují trošku popustit uzdu fantazie a tak jsme náš sour za studena nachmelili oblíbeným chmelem Sabro, který pohladí svým kokosovým, ananasovým a tropickým charakterem. Jde o pivní styl DRY HOPPED SOUR ALE
S poměrem sladu a rýže 3:1, Rice Cracker Session IPA je světlá jako saké a podobně suchá. Prostě pořádný rýžový nářez.
Inspiraci pro toto pivo jsme objevili při jedné z našich cest do Anglie a po pár letech a pokusné várce v Automatu jsme konečně toto pivo uvařili ve velkém u nás v Broumech. Jedná se o kyseláč, ve kterém je kopr, máta a 500kg nastrouhaných okurek na 2 000 litrů piva. Chuťové vnímání je velmi individuální, neboť někdo cítí pouze okurky, někdo převážně kopr, někdo obojí, ale ať tak či tak, určitě toto zajímavé pivo stojí za zkoušku.