Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vyniká svou citrusovou chutí a vůněmi. Chmeleno při varu speciálně vyšlechtěnými americkými chmely a dochmeleno za studena v ležáckých tancích. Nefiltrováné, nepasterizováné.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
K příležitosti státního svátku 28. října v technické památce Parostrojního pivovaru v Lobči u Mšena představujeme dlouho očekávanou novinku. Silný lobečský ležák je inspirovaný uměním někdejšího sládka pana Josefa Tománka, který tu působil v letech 1907 - 1921. Pivovar pod jeho vedením zažíval svá opravdová zlatá léta a proto je nám také dnes Josef Tománek se svými plnými hořkými ležáky vzorem a velkou inspirací.
Spodně kvašené světlé pivo silné. Speciál barvy světlé mědi, lehce zakalený s hustou stabilní pěnou a sladovou lehce karamelovou vůní. V chuti je Tománek střední plnosti a jemného žízu, sladový, lehce karamelový se střední hořkostí a lehce peprně chmelovými tóny i v doznívání chuti. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
PRO TENTO VELMI SPECIFICKÝ TYP PIVA JSME K PROCESU DOZRÁVÁNÍ VYBRALI SUDY PO RUMU. PŮVODNĚ V TĚCHTO SUDECH BYL BOURBON Z AMERICKÝCH DESTILÉREK, ODKUD SUDY PUTOVALY NA JAMAJKU, KDE V NICH SKORO 16 LET LEŽEL RUM. TMAVÝ BALTIC PORTER V SUDECH ZÍSKÁVÁ VÝRAZNÉ AROMA TYPICKÉ PRO RUM DOPLNĚNÉ JEMNOU VANILKOU.
Svatomartinský speciál vaříme pouze jednou do roka a to na svatého Martina v listopadu. Chmel je zde použitý Kazbek, který patří mezi mé oblíbené české chmely a druhý je Vital, který byl původně šlechtěný pro farmaceutické a biomediciální účely (mají vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu - látky, které vysoce prospívají zdraví člověka). Toto pivo je nejen výborné, ale zdraví prospěšné.
Jak již tento pivní styl má být, tak i je. Krásně navoněné pivo kde si představujete, že před Vámi leží rozkrojený citron a meruňka. Po prvním napití cítíte čerstvě utrženou meruňku až po tropické ovoce. Hořkost je v pivu minimální až žádná. Díky ovesným vločkám a kvasnicím zde vidíte krásné zakalené tělo.
Věříme, že klasické české tmavé ležáky si zaslouží pozornost a měly by si najít cestu zpět do půllitrů i srdcí
milovníků řemeslného piva. Abychom jim pomohli se tam dostat, oživujeme Soulmate - příjemně plný, pražený ležák s výrazným ořechovým aroma, s tóny hořké čokolády a ušlechtilého chmele. Tmavé tělo je korunováno působivou bílou korunou s příjemnou krémovou texturou. Soulmate - spřízněná duše.
Kasteel Donker patří do skupiny silných tmavých hnědých piv, v nichž převažují pražené slady. První pivo Kasteel je plné pivo s jasnými tóny karamelu, kávy a čokolády. Díky sladkému začátku je toto pivo překvapivě komplexní a velmi přístupné.
Jubilejní ležák speciálně uvařen k příležitosti 100. výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, s krásně omamnou chmelovou vůni a příjemnou intenzivní hořkostí.
Světlý ležák plzeňského typu, do kterého je přidán čerství zelený chmel, který propůjčuje pivu ještě jemnější chuť a vůni s delším dozníváním hořkosti oproti klasickému ležáku.
Spojili jsme se s kluky z polského pivovaru Funky Fluid a tak naše Yummy se setkává s jejich Gelatem: a výsledkem jsou piva chutnající jako lokální dezerty. My jsme v Praze uvařili pivo inspirované polskou "Droźdżówkou" (druh sladkého koláče), která kombinuje dva druhy ovoce, které jsme nikdy předtím nepoužili: obrovskou dávku jahod a rebarboru (a trochu vanilky). A je to tady - hustá, růžovočervená tekutina plná ovoce a radosti!
Se srbskou pivovarnickou jedničkou jsme uvařili dvě moderní piva stylu IPA, jednu u nás v Lounech, jednu v Srbsku v Novi Sad. Naše verze je jemná příjemně chmelená aromatická New England IPA chmelená intenzivní kombinací chmelů Mosaic, Mosaic Cryo, Citra a Idaho 7.
Pivo, které vychází z našeho Sunshine, jedná se tedy o kyseláč s ananasem, broskví a mučenkou, který navíc obsahuje koriandr a jalovec od Garage 22. Díky těmto extra ingrediencím má pivo jemné aroma i chuť ginu, k čemuž nás inspiroval náš Barrel-Aged Sunshine. Ten byl stařen právě v sudu po ginu a bavilo nás to natolik, že jsme chtěli zkusit tuto zajímavou kombinaci i ve várce.
Lehce kousavá hořkost, suché tělo a perfektní aroma jahod a broskví díky experimentálnímu chmelu HBC 630. Ješte by to chtělo mít možnost pít tuhle single-hop West Coast IPA někde na horách
Unikátní pivní styl, ve kterém jde o napodobení chuti praženého sladu přidáním kávy a kakaových bobů při zachování světlé barvy. Vanilkové lusky zjemňují praženost a zvyšují pitelnost.