Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Lehké a svůdné pivo. Spolehlivě hasí žízeň a zároveň provokuje chuťové buňky. Chmelová hořkost je doprovázena bylinnými a citrusovými tóny.
Při jeho 10° stupňovitosti budete překvapení, jak je plné a osvěžující zároveň.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Novým přírůstkem do rodiny je naše geniální Desítka. Svou podmanivou hořkostí už si získala nejednoho milovníka. Její plná chuť je natolik překvapivá, že se ani nechce věřit, že jde o pivo s nižším obsahem alkoholu. Je to ochotná průvodkyně dnem i nocí pro ty, kteří chtějí mít svého Genia stále pod kontrolou.
Dodavatel: Pivovar Genius noci
Každé belgické město mělo své vlastní městské pivovary a své městské pivo. Lidé z Mechelenu tedy pili „den Mechelschen Bruynen“. Mechelen, tehdejší hlavní město Nizozemska, měl svůj cejch sládků a členové měli tu čest uvařit pro císaře to nejlepší pivo. Stará kronika Mechelenu uvádí, že toto Grand Imperial Beer, „Gouden Carolus“ pojmenované po zlatých mincích císaře Karla.
Toto "Grand Imperial Beer" má velmi vyvážený dávkovaný karamel a aromatické slady poskytují v kombinaci s tradiční vysokou fermentací jedinečné pivo, které spojuje teplo vína a svěžest piva. Díky tomu se velmi hodí v kombinaci s kulinářskými specialitami, jako je dušená masa, divočina, paštiky a dokonce sabayon. Po dřívějších prestižních oceněních bylo toto pivo vybráno jako „Nejlepší tmavé pivo na světě“ (WBA, 2012) .
Brňáci nás naučili na Zelený čtvrtek pít zelené pivo. Proč ne, ale my na to jdeme jinak. S kopřivou a hořkostí piva Session IPA. Dnes je prostě škoda umřít.
Ano, zelené pivo na Velikonoce. My jsme zvolili belgický ejl a kopřivu.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
V Pivovar Matuška uvařili nový kyseláč. Jmenuje se Sex on the beer a je inspirovaný téměř stejnojmenným drinkem. No a kdo ho má na čepu, kdo? My! Tak nabíhejte ochutnat tuhle jarně-letní parádičku.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Kokořínské byliny tvoří charakter piva Lobeč Gruit, které právě dozrálo! Tahle tajemná tmavá podzimní třináctka z Parostrojního pivovaru v Lobči nás vrací do dávných časů, kdy pivu ještě nevládl chmel. Tmavé bylinné svrchně kvašené pivo Moderní středoevropská verze Gruitu se vaří v Lobči jednou v roce, začátkem podzimu.
Byliny sbíráme sami první týden v červenci v Kokořínském dole a sušíme je na sladových půdách pivovaru. Chuť piva je karamelová, bylinná. Jemný říz, střední až lehce vyšší plnost těla. Hořkost je nižší, doznívání delší, karamelkové, bylinné, lehce ovocné (rozinky, třešně, jahody) a kořeněné.Chmelíme jen zcela symbolicky jednofázově žateckým chmelem a výrazněji směsí kokořínských bylin.
Recept vznikl ve spolupráci s Pivním partyzánem.
Dodavatel: Pivovar Lobeč
Další skvělý ležák z létajícího pivovaru v České Lípě.
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????
Mixed fermentation Flemish Red Ale dozrávaný s čerstvými švestkami ze sadů Lihovaru Žufánek. Zrálo tři roky v dubových sudech.
Dodavatel: Pivovar Clock
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Pivo bylo poprvé uvařeno 1996; s odvoláním na základ receptury z roku 1679, který používal pšenici, oves a ječmen. Tripel Karmelu je velmi rafinovaný a komplexně zlato-bronzový mok s fantastickou smetanovou pěnou, přes kterou se prodírá vůně citrusů, květin a hřebíčku s koriandrem, s jemně nahořklá sladkou chutí s tóny pomeranče. Opravdový silák.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
Dodavatel: Moštárna Louny In s.r.o.
Osvěžující a vzrušující ve stejné míře, Yu Lu se vaří s čajem Earl Grey a citronovou kůrou pro chuť, která popírá jeho sílu. Výrazné broskvové a meruňkové tóny jsou doplněny pikantní chutí bergamotu a jemnou hořkostí sypaného čaje.
Další pivo z naší Single Hop série, ve které poznáváme vlastnosti jednotlivých odrůd chmele na základě jednoho zažitého receptu. Tentokrát jsme zvolili celkem novou německou odrůdu Ariana, která se pyšní ovocným aromatem s nádechem grapefruitu, angreštu, citrusů a rybízu.