Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Milovníci chmelových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové a citrusové vůně, která opět přichází z amerických chmelů, na kterých se zde opravdu nešetří.
Dodavatel: Pivovar Mordýř
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
Jsi veselá kopa, životem proplouváš na růžovém obláčku a nad hlavou ti létají duhoví jednorožci, tak přesně pro tebe je naše hedvábně hebká NEIPA nabušená chmely Nelson Sauvin, Cashmere CRYO. Je na tebe toho pozitivizmu moc? Tak to zkus i našeho Pesimistu, ten ti ukáže i trochu temnoty.
Kocour Sumeček, v angličtině Catfish, je zástupcem hořkých svrchně kvašených piv kategorie American Pale Ale chmelených za studena. Chmelem se opravdu nešetřilo, neboť na vývoji receptury se podíleli kamarádi z pivovaru Ballast Point v San Diegu. Výrazně hořká, ale zároveň dobře pitelná jedenáctka. Objevte Ameriku!
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí. Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo,“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy našeho tmavého však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.
St. Louis Premium Framboise je tmavě červené belgické pivo z pivovaru Van Honsebrouck s růžovou pěnou a příchutí malin. Díky ovocnému charakteru, je to pivo, které láká jak mladé (dívky), tak i ty starší.
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Český tmavý ležák, vyvážený čokolado-karemelovou chutí a hořkostí. Není ani sladový, ani výrazně hořký, tak jak český tmavý ležák má chutnat. Sušší pivo s plným tělem a krásnou tmavou barvou.
Ocenění:
2. místo Zlatá pivní pečeť 2020 - kategorii Tmavý ležák
Session New England India Pale Ale Big Smokers slaví 4. narozeniny. A toto narozeninové pivo s chmelem Citra a Mosaic je dárkem pro nás všechny – milovníky ovocných a šťavnatých NEIPA. Na zdraví!
Speciální pivo Falkenštejn 13° typu Rauch, které svojí charakteristickou uzenou chuť získává díky nakuřovaným sladům. Pivo má temně hnědou barvu a je tradičně vyráběné v regionu Franky.
Osvěžující American Wheat Ale s jemným nádechem letního slunce. Díky více než 30% podílu pšeničného sladu je lehce kalné a jeho 11° stupňovitost vám pohodlnější osvěžení. Výrazná citrusová vůně, kterou dodávají kvalitní americké chmely, probudí vaše smysly při každém doušku. Ideální volba pro horké letní dny, kdy potřebujete něco, co se skvěle pije a uhasí vaši žízeň.
Nikdy jsme neuvařili gose. Až doteď. V spolupráci s pivovarem Horizont z Budapešti jsme se odvážně pokusili vytvořit ideální letní pivo, které by bylo víc než jen součtem svých částí. A že těch částí je: jemný zakalený základ, mléčné kvašení, kýbl soli, špetka skořice, půl špetky hřebíčku a pár set kilo hrušek. Vzájemně se vyvažují, společně vytváří osvěžující spojení slaného a kyselého s osobitou sladkostí zralých hrušek, aby spolehlivě pobavili každý kout jazyka.