Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Milovníci chmelových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové a citrusové vůně, která opět přichází z amerických chmelů, na kterých se zde opravdu nešetří.
Dodavatel: Pivovar Mordýř
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Rozverný světlý 13° masopustní svrchňák New England IPA – pivní styl pocházející ze severovýchodu USA. Při vaření se do něj přidávají ovesné vločky, aby pivo získalo více bílkovin a pšeničný slad. Za studena chmelené pivo (chmely odrůdy Mosaic) s ovocným nádechem.
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
Jméno František Bittner představuje dvě generace sládků, kde starší z nich působil v našem pivovaře v letech 1892-1931 a jeho syn pak v letech 1931 až 1971. Na jejich počest byla uvařena tato světlá silné na čtyřikrát chmelená třináctka. Poslední chmelení je „za studena“ přímo v ležáckém tanku. František pro vás leží minimálně 3 měsíce tak, aby došlo k propojení a zakulacení všech chutí. K dostání je na Velikonoce, Sv. Václava a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Pivo Baby jsme uvařili na Mezinárodní Den Žen a várce asistovala i naše Eva, která jinak šéfuje objednávkám a fakturám. Baby má podobný sladový základ, jako Bílá Perla. Je to tak velmi lehký a svěží Pale Ale. Jediným chmelem, který byl do piva použit, je blend Pink Boots, což je zároveň i nadace v USA na podporu žen v pivovarnictví.
Abychom pivo ozvláštnili i po vzhledové stránce, přidali jsme do Baby červenou řepu, čímž jsme dosáhli nádherné barvy.
Abychom vám v tekuté formě přiblížili chuť toho asi nejslavnějšího vánočního cukroví, uvařili jsme hutný a silný milk stout. Stout s laktózou není žádný výmysl moderní doby, vyrábí se už sto let a má to důvod – laktóza, mléčný cukr, je pro pivní kvasinky nekvasitelná a tak si pivo zanechá vyšší sladkost. Přídavek velkého množství vanilky a kakaových bobů dotváří celkový úmysl a Rohlíček tak bude skvělým partnerem k cukroví vaší babičky.
Kompozici čtyř sladů a kombinaci evropských a amerických chmelů si zamilujete. Jantarová barva, plné tělo, kulatost žitného sladu, ořískové tóny a suchý dozvuk. Typická pravá chmelová hořkost ladí s chutí a vůní citrusů amerického chmele. Pitelné pivo naladěné k dlouhému vychutnávání.
Letošní kyselá novinka pro Vánoce napodobuje chuť klasického vánočního punče. Dali jsme dohromady pomeranče, hrušky a arónii s rumovým aroma a punčovým kořením. Výsledek je super pitelné, přesto komplexní vánoční popíjení.
Brňáci nás naučili na Zelený čtvrtek pít zelené pivo. Proč ne, ale my na to jdeme jinak. S kopřivou a hořkostí piva Session IPA. Dnes je prostě škoda umřít.
Ano, zelené pivo na Velikonoce. My jsme zvolili belgický ejl a kopřivu.
Černá noční obloha, studený mořský vzduch, pobřeží Baltského moře. Večer se brzy stmívá a venku fouká ledový vítr. Malá útulná místnost osvětlená plápolajícím ohněm v krbu - tam se vidíme s korbelem tohoto Imperial Baltic Porteru, spodně kvašeného černého speciálu.
Jantarový ležák s temně rubínovými tóny vařený z českého, karamelového a mnichovského sladu. Použité slady dávají pivu charakteristickou chuť a vůni, nižší chmelení doplňuje střední hořkost.
Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí. Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo,“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy našeho tmavého však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.
Spojením našeho piva Jonas, pale ale s ovocnými tóny, sladším liči a pálivějším chilli, vám můžeme nabídnout osvěžující pivo se slabším ovocným nástupem, které přechází ve středně pálivé zakončení. Výsledkem je harmonické, stále dobře pitelné pivo.