Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Lehké osvěžující pivo. Recepturu sestavil Adam Matuška, a jelikož hrál vrcholově baseball, tak použil baseballový termín Fastball – rychlý a rovný nadhoz. Fastball má výbornou pitelnost a příjemně voní. Uhasí žízeň, osvěží a zanechá vás v dobré kondici. Zůstanete připraveni právě takový Fastball nadhodit.
Kamenická IPA 15 je svrchně kvašené pivo vařené ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Citra a Mosaic. Vyznačuje se tmavě zlatou barvou, ovocně-citrusovou vůní, která je výrazná i v chuti a vyšší hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované
Léto propuklo naplno, takže nastal čas na náš lehký a skvěle pitelný retro pale ale Zeppelin. Opět jsme chmelili americkými odrůdami Cascade a Citra, a také australskou odrůdou Galaxy, jejíž část jsme přenesli i do studeného chmelení. Zeppelin je nenáročné pití na dlouhé letní večery.
Výroba "jablečného piva" se vrací k tradici našich předků. Už Keltové míchali pivo s jablečnou šťávou a pili ho během svých slavností sklizně. Jablka z vlastních sadů přidávají v Lindemansu do minimálně rok starého lambiku a získávají tak unikátní spojení ovocné sladkosti a lambické kyselosti, s typickou zlatavou barvou. Na první ochutnání je plné, syté, s osvěžujícím dozvukem.
Osvěžující holandská specialita. Při prvním napití ucítíte lehký kořeněný nádech, ve kterém opravdoví znalci rozpoznají zázvor a pomerančovou kůru. Nieuw licht byl ve své době ohromně populární. Zámořské lodi ho rozvážely do nizozemských kolonií a teď, po sto padesáti letech, ho můžete ochutnat i vy.
Tmavě zlatá barva, zakalené. Vyšší bílá pěna. Vůně koření, banánu a vanilky ukrytá za výrazným kouřovým aroma. Chuť plná, sladová, uzená a ovocná - velmi komplexní. Říz vyšší, hořkost nízká. Uvařeno ze sladů nakuřovaných nad dubovým a bukovým dřevem.
Pro zimní i sváteční dny se z řemeslných piv z Lobče nejlépe hodí náš nový ležák Zázvorák. Limitovaná zimní dvouvárka - tuplák oblíbeného lobečského ležáku byla ochucena devíti kilogramy odšťavněného čerstvého zázvoru. Žádný cukr, nic kyselého, jen klasická jedenáctka z Lobče a trocha voňavého hřejivého zázvoru.
Lobeč Zázvorák 11° Tradiční spodně kvašené pivo plzeňského typu. Světlé pivo, vařené ze světlého sladu z mšenské sladovny. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem a do hotového piva přidáváme šťavu z čerstvého zázvoru. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Naše Blondýna je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond! Lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro horké letní večery, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte tedy, že jedna vám určitě stačit nebude!
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.
Stačí přidat větný člen a z řeky Mže, která se stéká pod našimi okny, vzniká hříčka připomínající londýnskou Temži. A právě tam, je doma pale ale, lehké pivo pro hašení žízně dělníků v docích.
Série Gelato prozkoumává další dezertní kombinace ingrediencí, tentokrát bylo do základového Pastry Sour Ale přidáno velké množství jahod a bílé čokolády.