Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Lehké osvěžující pivo. Recepturu sestavil Adam Matuška, a jelikož hrál vrcholově baseball, tak použil baseballový termín Fastball – rychlý a rovný nadhoz. Fastball má výbornou pitelnost a příjemně voní. Uhasí žízeň, osvěží a zanechá vás v dobré kondici. Zůstanete připraveni právě takový Fastball nadhodit.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Hazy IPA náš oblíbený pivní styl. Zakalené, voňavé a stále hořké pivo. Toto je začátek nové série piv s názvem "Its time for...". Tentokrát chmeleno odrůdou Mosaic jak v klasické, tak Cryo variantě.
Pro fanoušky lehkých pražených piv dle vzorů z Irska jsme si na letošní podzim připravili náš první Irish Dry Stout. Vysoká pitelnost, krémové tělo a dominantní chuť pražených kávových sladů budou skvělými partnery pro podzimní večery.
Lehce kousavá hořkost, suché tělo a perfektní aroma jahod a broskví díky experimentálnímu chmelu HBC 630. Ješte by to chtělo mít možnost pít tuhle single-hop West Coast IPA někde na horách
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Pivo oceněné titulem Best Session IPA americkou asociací chmelařů Hop Growers of America. Tahle lehká IPA od legendárního pivaru Falkon vás dostane svým krásným voňavým charakterem stvořeným kombinací chmelů Idaho7, Cashmere, Centennial, Citra a Cascade. Důkaz, že pro bohaté chmelové chuti nemusíte sahat po silných pivech.
Vyniká svou chutí a vůní typickou pro piva typu IPA. Chmeleno p5i varu speciálně vyšlechtěnými americkými chmely a dochmeleno za studena v ležáckých tancích. Nefiltrováné, nepasterizováné.
Ano, je to Gose Chuť zralého, sladkého a přece trochu nakyslého kiwi a jemnou kyselost bio limetek podtrhuje právě přidaná himalájská sůl. Limetky dodávají pivu také nádhernou vůni. To prostě chceš. Na zdraví!
Pšeničný speciál 11° je postavený na dvojici německých chmelů Magnum a Spalt Spalter. Už na první pohled zaujme jasně slámovou barvou a správným pšeničným kalem, neméně povedena je i samotná chuť – příjemný slad, oblili, ovoce i něco z ostřejšího koření.
Naši silnou vánoční IPA Ježíšek už dobře znáte. Nyní vám přinášíme její odlehčenou verzi pro ty, kteří to rádi u stromečku berou zlehka. Chmelili jsme novozélandskými odrůdami chmelů Riwaka, Nectaron a Nelson Sauvin, které předávají vyvážený chmelový charakter a příjemnou hořkost podporující pitelnost.
Kyseláče v Ravenu milujeme zhruba stejně jako ovocná piva. Nejlepší je samozřejmě zkombinovat obojí. Toto pivo je plné maracuji, která je pro kyseláče jako stvořená.
Přiznáváme se, máme rádi belgická piva. Šestý letošní odstín IPA čerpá inspiraci z belgických pivovarů, které dokázaly zázraky se studeným chmelením silných piv, kde se kvasinkové estery mísí s tropickými chmelovými vůněmi. Toto suché a hořké světlé pivo voní po čerstvých broskvích, hruškách a pomerančích, zatímco nesladovaný ječmen mu dodává jemnou hladkost a pitelnost.
CASPARUS 10 je světlé, desetistupňové svrchně kvašené pivo typu pale ale.
Tedy American Pale Ale je v podstatě slabší varianta amerických piv India Pale Ale (I.P.A.). Při použití kombinace žateckého chmele Kazbek a amerického chmele Azacca je výsledkem půvabná a svěží kombinace chmelových, až zemitých tónů a tropického ovoce,zvláště manga. Pivo bylo konstruováno k příležitosti želivské Mariánské pouti.
Druhý přírůstek do řady moderně chmelený ležáků Euphoria je verze s novozélandským chmelem Nelson Sauvin, který předává radostné výrazně ovocné tóny, které mohou připomínat exotičtější odrůdy bílých hroznů. Díky jemnosti spodního kvašení a chlebnatosti sladů typických pro ležáky má nezvyklou komplexnost.