Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Strawberry Double NEIPA s jemným ovocným nádechem, příjemnou hořkostí, střední plností a krémovou texturou, vytvořenou nemalým množstvím pšeničných a ovesných vloček. Barva je díky použití pšeničných vloček a sladu tmavě zlatá až měděná. V chuti i vůni jsou cítit jahody a červené ovoce, kterou mají na svědomí dva chmely - Belma - americký chmel s výraznou chutí i vůní po jahodách a Barbe Rouge - francouzský chmel s tóny červeného ovoce, jahod, malin a třešní. Celý ovocný profil piva jsme ještě podpořili přidáním jahod do hlavního kvašení. Určitě si budete chrochtat blahem.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Je spodně kvašené pivo intenzivní chuti, která se díky zachování tradičních pivovarských technologií projeví již při prvním napití. Chmel ze severních Čech dodává pivu výraznou hořkost, která je typická pro český ležák. Kalich byl populární zejména v druhé polovině 20. století a my doufáme, že díky původní receptuře navážeme na slávu jedné z prvních jedenáctek v Čechách.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Kyseláč inspirovaný pivem Future Sunshine z pivovaru Pressure Drop Brewing, které jsme ochutnali v Anglii. Jedná se o silnější patnáctku stylu Sour Fruited Ale s 6% alkoholu. Kouzlili jsme s tropickým ovocem – broskví, ananasem, passion fruitem ve formě pyré a laktózou. Sunshine voní a chutná jako bezstarostné léto, válení se na dece, dovolenkové lásky, horký písek a šumící oceán, prostě všechno to, co nám v zimě tolik chybí.
Zima 2020 je s 30° Plato naše dosud nejsilnější pivo podle stupňovitosti. Toto monstrum jsme vařili jen ze sladu, bez přidaných cukrů. Extra hustému jantarovému tělu dominují ovocné estery dvou různých kmenů kvasinek. Přidali jsme ještě velkorysé množství kakaových bobů, abychom povznesli toto partnerství sladkých a hořkých chutí na vyšší level. Výsledek se nejen skvěle hodí k dezertům - ale je to také dezert sám o sobě. Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Severka je silnější, hořčejší a voňavější než její bráška Krasohled. ???? Slad z Kounic, otevřená spilka a dlouhé ležení, jak jste zvyklí. Výraznější, ale stále hezky pitelný ležák. Chmelili jsme odrůdami Premiant (bio), Žatecký poloraný červeňák (bio), Polaris a Hallertauer Blanc.
Silné, tmavě rubínově červené belgické pivo s charakterem a obsahuje hodně alkoholu. Pivo se vaří v srpnu a spočívá několik měsíců v tanku, aby dosáhlo optimální rovnováhy. Bohatou chuť tohoto vánočního piva definují tři druhy chmele a 6 různých druhů bylin a koření.
Barvakaštanového jantaru. Jemná, bílá, krémová a hustáí pěna. Vůně je komplexní celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Světlý ležák plzeňského typu, do kterého je přidán čerství zelený chmel, který propůjčuje pivu ještě jemnější chuť a vůni s delším dozníváním hořkosti oproti klasickému ležáku.
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Tento zlatavý Ale spadá do kategorie Belgian Blonde Ale a byl kvašen belgickými kvasnicemi. Ve vůni vyniká hřebíček, pepř, grapefruit a citronová kůra. V chuti je Anděl krásně svěží a sladový s tóny bylinek a ovoce.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.