Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Náš první silný ALE světlé barvy s hustou nízkou pěnou potěší milovníky tohoto typu piv. Díky pečlivě vybrané směsi chmelů Simcoe a Sabro, svrchnímu kvašení při vysokých teplotách, a také „dryhop“ v tanku chmelem Citra, vyniká především chutí citrusů, květin a tropického ovoce. I proto má tento náš ALE komplexní aroma a výbornou pitelnost.
Dodavatel: Měšťanský pivovar Kojetín
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Druhý přírůstek do řady moderně chmelený ležáků Euphoria je verze s novozélandským chmelem Nelson Sauvin, který předává radostné výrazně ovocné tóny, které mohou připomínat exotičtější odrůdy bílých hroznů. Díky jemnosti spodního kvašení a chlebnatosti sladů typických pro ležáky má nezvyklou komplexnost.
„Cider z jablek. Nic víc.“ Jedenáctka je naše vlajková loď – charakterem nejpřístupnější varianta pro každého fanouška ciderů. Je polosuchá a jemnější. Obsah alkoholu je 4,5%.
Tento kyseláč má podobný základ, jako náš Sunshine, bylo v něm ale použito jen jedno pyré. A to sice 260kg višňového pyré, díky čemuž je pivo lehce nasládlé a ve vůni i chuti dominuje višeň. Více než půlka uvařeného piva však putovala do dřevěných sudů, kde si pár měsíců poleží. Višně je tedy jen velmi omezené množství.
Novozélandské chmely poslední dobou máme opravdu velice rádi. V tomto pivu jsme zkombinovali naše oblíbence – Riwaku a Nelson Sauvin. Dohromady přinášejí chmelový zážitek plný citrusů, tropického ovoce a angreštu s trochou novozélandského funku. Tělo je sladké, hutné a sametové díky vysokému množství ovesných vloček a kapce laktózy. Celé dohromady je to neuvěřitelný tropický džusík.
Sv. Romedius je patronem rodu Thunů. Podle legendy zkrotil divokého medvěda. Medvěd mu totiž roztrhl koně a Romedius se rozhodl jet tedy na něm. Medvěd jako zázrakem zkortl, nechal se v klidu osedlat a Romedius na něm dojel až do svého cíle. Tak praví legenda.
Nealkoholický Mango Ale je osvěžující pivo tropického profilu se solidní dávkou mangové dužiny, marakuji a calamansi. Abyste si vychutnali jeho chuť, nalijte do sklenice také ovocnou usazeninu, která se může hromadit na dně láhve.
Spojením našeho piva Jonas, které díky použitím kvasnic kveik má v sobě ovocné tóny, a výtažku z černého rybízu vám můžeme nabídnout výrazně ovocné pivo s lehce kyselým dozníváním.
České chmely – Tmavý ležák s robustním sladovým základem a náznaky hořké čokolády, praženého kávového zrna a kakaových bobů. Má smetanově-krémovou hustou pěnu.
Potkali se po letech Šárka s Kubou v Tuchlovicích na festu a že by byl fajn collab. Kuba chtěl vařit z brambor. Proč ne... Sládek Martin nastudoval literaturu a návrh společného piva spatřil světlo světa. Brambory daly pivu krásnou světlou barvu a suchý charakter. Je to crazy pivo, je to pitelný pivo a jsou za ním fakt mraky práce v podobě 250 kg ručně zpracovaných brambor a chmelu Mittelfrüher z Hallertau
Ochutnejte naší interpretaci klasického německého pšeničného piva. Zajeli jsme si do slavného bavorského pivovaru Weihenstephaner pro kvasinky, které zapůjčují našemu pivu opravdu autentický fermentační profil plný tónů banánu a hřebíčku.
Tento krásně pitelný ejl, jenž byl řádně nachmelený na hořkost chmelem Cascade. Na vůni chmelem Ekuanot, vařen po americkým způsobu, tedy infůzí. Slady Pale Ale jak se na pravého Amíka patří a sluší. Je sice krásně pitelný, ale přitom s tělem, tak že žádná vodička.
Vánoce bez Ježíška si už neumíme představit, a tím myslíme jak bytost z křesťanských bájí, tak i naší nekompromisní Double IPA.
Ježíšek je silná IPA dle střihu západního pobřeží Spojených států, ve kterých vynikne charakter amerických "old-school" chmelů. Tyto takzvaně "céčkové" chmely (Columbus, Chinook, Centennial) propůjčují Ježíškovi výraznou pryskyřičnost a vyváženou hořkost, které pak o bohaté ovocné aroma obohatí aromatické chmely Mosaic a Citra.
Desítka pro náročné! Padre Fucho je i přes své lehoučké tělo nekompromisně silně nachmelený ejl s výraznou hořkostí a intenzivní vůní chmelů Galaxy a Hüll Melon. Při letních tropických teplotách vám tenhle Summer Ale zajisté přiroste k srdci.