Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kamenická 10 je spodně kvašené pivo uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu a dvou druhů českého chmele. Doba zrání 5-6 týdnů. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Dodavatel: Kamenice nad Lipou
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Silný tmavý "ejl" s vanilkou, macerovanou v karibském rumu a promytou výběrovou kávou z Etiopie hned ze 4 pražských pražíren (Rusty Nails, Candycane, Alf&Bet a Respekt Coffee), kterou jsme použili v teplém i studeném procesu výroby. Výsledkem je tmavý silák s vůní hořké čokolády, melasy, cedrového dřeva, středně plným tělem a dozníváním lesního ovoce.
Jak již tento pivní styl má být, tak i je. Krásně navoněné pivo kde si představujete, že před Vámi leží rozkrojený citron a meruňka. Po prvním napití cítíte čerstvě utrženou meruňku až po tropické ovoce. Hořkost je v pivu minimální až žádná. Díky ovesným vločkám a kvasnicím zde vidíte krásné zakalené tělo.
Vlajková IPA, kterou pivovar Falkon vaří již od roku 2012. V průběhu let několikrát kosmeticky změnila svoje složení, pointa ale zůstává stejná. Je to pocta old-school zástupcům stylu IPA, očekávejte proto výraznější sladový charakter a pryskyřičné a citrusové chutě původních amerických odrůd chmele.
Nikdy jsme neuvařili gose. Až doteď. V spolupráci s pivovarem Horizont z Budapešti jsme se odvážně pokusili vytvořit ideální letní pivo, které by bylo víc než jen součtem svých částí. A že těch částí je: jemný zakalený základ, mléčné kvašení, kýbl soli, špetka skořice, půl špetky hřebíčku a pár set kilo hrušek. Vzájemně se vyvažují, společně vytváří osvěžující spojení slaného a kyselého s osobitou sladkostí zralých hrušek, aby spolehlivě pobavili každý kout jazyka.
Kdo maže, ten jede! Respektive, když už má člověk prostát den ve frontě na kotvu, je potřeba se na to pořádně vybavit. Kromě nejnovějšího lyžařského vybavení Raven doporučuje lahev SKI APA s chmely Idaho 7 Cryo, Summit a Polaris.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
Uvařili jsme dvě nové NEIPA a použili do nich stejné slady, stejný chmel i stejné kvasnice. Antigravitace je lehká 13° Session NEIPA s jemný sladovým charakterem. Nechte své smysly unášet v ovocných vůních borůvek a broskví vytvořených chmely Idaho 7 a Mosaic. Sametové tělo vás hladce přivede až k příjemně hořkému závěru.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
Recept na druhý přírůstek do naší série KONCEPT si vzal na starost sládek Mikuláš a vytvořil opravdu nezvyklou kombinaci, ve které zužitkoval belgické kvasinky. Ty kvasí velmi zprudka a do sucha, a při tom zanechávají zajímavé peprné chutě. Ty Mikuláš spojil nejen s navoněnou citrusovou chutí nejpopulárnějšího amerického chmelu Citra, ale také s praženým sladem. Ve jménu tohoto imaginárního pivního stylu jsme si pak pohráli se známým stylem India Pale Ale. Pale (světlý) jsme vyměnili za Black (černý) a ALE za Saison, označení tradičního belgického pivního stylu.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.