Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Při vymýšlení našeho stáleho sortimentu jsme ihned pochopili, že potřebujeme něco do první linie. Monstrum. A tady je. Obrovské, nepoddajné, černočerné a drze vám to hledí přímo do očí. Všechna monstra ale mají nějakou slabinu. A to naše? Černá čokoláda.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Při vymýšlení našeho stáleho sortimentu jsme ihned pochopili, že potřebujeme něco do první linie. Monstrum. A tady je. Obrovské, nepoddajné, černočerné a drze vám to hledí přímo do očí. Všechna monstra ale mají nějakou slabinu. A to naše? Černá čokoláda.
Klasické americké pivo střední hořkosti s výraznou vůní tropického ovoce. Celkově je pivo lehké a velmi svěží, ideální pro letní dny.
Za inspiraci děkujeme pivovaru Cobolis. APA Miami vznikla při pokusu o vytvoření lehkého amerického piva na popud našich kamarádů, žijících právě na Miami, takže i jim děkujeme za nápad.
PaleCzech je naším posledním pivem postaveným na českém experimentálním chmelu ze sklizně 2021. Tento klasický American Pale Ale je vystavěný na jednoduchém, suchém základu s náznakem toastových tónů a výrazné, zemité hořkosti chmelu Summit vypěstovaném na Žatecku. Bohaté studené chmelení novou českou odrůdou NŠH90 vytváří osvěžující ovocné, citrusové aroma ne nepodobné legendárním kalifornským ejlům, které tenhle styl definovali. My si ho tímhle pivem znovu definujeme po svém s tím nejlepším, co úrodná česká půda nabídla.
Až překvapivě krásně pitelná na svojí stupňovitost. Ze tři amerických chmelů, které byly dávané téměř ve stejném množství ve všech fázích chmelení a samozřejmostí není ani pronikavá vůně po tropickém ovoci nebo pomeranči či možná lehce grepu. Samozřejmostí je i velice příjemná hořkost, která Vás ale neodradí, jelikož s komplexností chuti piva je opravdu vyvážená.
Jde o klasický český ležák plzeňského typu. Dvourmutově (dekokčně) vařený ležák střední hořkosti s plným tělem, jehož vysoká „pitelnost“ byla základním požadavkem při jeho konstrukci. Tomu odpovídá i střední říz a v neposlední řadě zlatavá barva spolu s vysokou a stabilní pěnou pro příjemný oční vjem. Zvolené suroviny odpovídají tomuto typu piva. Světlý český (plzeňský) slad z humnové sladovny Bernard Rajhrad a špetka karamelového sladu ze sladovny Soufflet Prostějov. Chmele výhradně žarecké, odrůdy Sládek a Žatecký poloranný červeňák. Kvašení probíhá za pomoci tzv. spodního kvašení.
Rok se s rokem sešel a my vám zase k našemu výročí nabízíme speciální verzi našeho best-selleru Nectar of Happiness. Tentokrát budete moci vedle chmelu Citra ochutnat letošní novinku z Ameriky – voňavý, jako ananas a smetana chutnající chmel HBC 1019
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Novinka nejen pro celiaky! Představujeme vám 100% ovesný chmelený ejl, který se nám laboratorně vešel do kategorie piv se sníženým obsahem lepku. Oves se stará o příjemné sametové tělo a za nekompromisní chutí pak stojí dvojice vysoce aromatických amerických chmelů Amarillo a Talus.
K létu patří lehké nekonečné popíjení, které vás udrží celý den v dobré náladě. Pro tento účel představujeme Summer Vibes s příjemným chmelením moderními chmely. Má slámové světlé tělo, od kterého neodtrhnete rty.
Spodně kvašená světlá třináctka s těmi nejvybranějšími českými chmely. Sladový základ tvoří tradiční plzeňský slad, který je doplněn britským sladem Maris Otter. Příjemná hořkost a vysoká pitelnost dělají z tohoto ležáku ideální vánoční dárek pro kohokoliv, kdo rád zkouší nová kvalitní piva, ale zároveň je spíše konzervativní a dává přednost spodně kvašené klasice.
HAZY LAZY – Session New England Ipa. Léto se pomalu blíží na tak jdeme na trh s novinkou do níž jsme zakomponovali nový chmel NECTARON, který tomuto pivu zajišťuje aroma peckovitého ovoce. Svěžest v pivu dominuje díky chmelu calista. Užívejte plnými doušky. Začíná sezóna šťavnatých piv
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
No jasně! Co jiného by sis mohl přát k Vánocům, než pořádně chmelenou IPA. :-)
I v letošním roce jsme si pro vás připravili silné India Pale Ale s výrazným dvojitým studeným chmelením. Tentokrát jsme zvolili grain bill kombinující tradiční humnové slady z Čech a Británie se špetkou speciálů z Bamberku a Heidelberku. Do toho americké, německý a francouzský chmel. Prostě parádní sváteční taškařice!
Tahle hustá a šťavnatá milkshake IPA je infuzována velkou náloží manga a špetkou poměranče k podrthnutí jemné kyselosti. Výsledkem je letní a zábavné pití, které má sílu. Navíc je zářivě žluté jako odpolední slunce.