Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
West Coast IPA - díky moderním metodám chmelení je aromatičtější a jemnější v chuti. Oblíbené chmely Columbus a Simcoe vytváří intenzivní pocit borovice, který je doplněn šťavnatým aroma melounu ze chmelu Motueka. Lehký sladový základ je příjemně suchý a je následován příjemnou chmelovou hořkostí.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Další pivo z naší Single Hop série, ve které poznáváme vlastnosti jednotlivých odrůd chmele na základě jednoho zažitého receptu. Tentokrát jsme zvolili celkem novou německou odrůdu Ariana, která se pyšní ovocným aromatem s nádechem grapefruitu, angreštu, citrusů a rybízu.
První Švihovský ležák českého typu, s respektem k české kultuře. Gaučák kvasí v otevřených kádích. Použili jsme český chmel a slad vyrobený humnovým způsobem.
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Sytě zelené a zářící jako radioaktivní odpad. Taková je čerstvá Pretty, nabitá obrovským množstvím kiwi pyré a pražených pistácií. Sklo sice neroztaví, ale snadno se zakousne do vašich chuťových buněk!
Naše pocta skvělému americkému Pale Ale. Pivo, které odstartovalo revoluci, změnilo vaření a změnilo vnímání toho, co pivo může být. Těžké na chmel s intenzivní vůní borovice a citrusů. Klasické americké Pale Ale postavené ve Skotsku. Pivo jako by mělo být.
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Zlatá barva a nižší bílá pěna, pivo čiré. Aroma zralých broskví, manga a papáji. Středně plné sladové tělo s výraznou kyselinkou a chutí peckovitého ovoce. Doznívání hořké s tóny grepové kůry. Štavnaté a osvěžující. Double dry-hop chmely Sabro a Galaxy. Vyrobeno metodou kettle-souring.
Tomato Gose, pivo ve kterém je 300kg rajčat, bazalka, rozmarýn, tabasco, černý pepř a sůl. Výjimečná kombinace surovin přináší unikátní pivní zážitek. S pepřem nám trochu ujela ruka, pivo je tak trochu ostřejší, ale i přesto se všechny použité suroviny spojily ve velmi zajímavý výsledek. Pivo se výborně hodí ke grilování, na které je teď to správné počasí!
Jantarový ležák s temně rubínovými tóny vařený z českého, karamelového a mnichovského sladu. Použité slady dávají pivu charakteristickou chuť a vůni, nižší chmelení doplňuje střední hořkost.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
PaleCzech je naším posledním pivem postaveným na českém experimentálním chmelu ze sklizně 2021. Tento klasický American Pale Ale je vystavěný na jednoduchém, suchém základu s náznakem toastových tónů a výrazné, zemité hořkosti chmelu Summit vypěstovaném na Žatecku. Bohaté studené chmelení novou českou odrůdou NŠH90 vytváří osvěžující ovocné, citrusové aroma ne nepodobné legendárním kalifornským ejlům, které tenhle styl definovali. My si ho tímhle pivem znovu definujeme po svém s tím nejlepším, co úrodná česká půda nabídla.