Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
West Coast IPA - díky moderním metodám chmelení je aromatičtější a jemnější v chuti. Oblíbené chmely Columbus a Simcoe vytváří intenzivní pocit borovice, který je doplněn šťavnatým aroma melounu ze chmelu Motueka. Lehký sladový základ je příjemně suchý a je následován příjemnou chmelovou hořkostí.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
West Coast IPA - díky moderním metodám chmelení je aromatičtější a jemnější v chuti. Oblíbené chmely Columbus a Simcoe vytváří intenzivní pocit borovice, který je doplněn šťavnatým aroma melounu ze chmelu Motueka. Lehký sladový základ je příjemně suchý a je následován příjemnou chmelovou hořkostí.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Konečně se podařilo vytvořit kooperační pivo s jedním z nejzajímavějších pivovarů u našich východních sousedů. S kluky z Hellstorku jsme dali do kupy suchou, hořkou a voňavou West Coast IPA. Základem je britský, extra světlý slad Maris Otter. Za tepla jsme chmelili americkou klasikou Cascade. Za studena pak odrůdami Sultana, Idaho7, Columbus Lupomax a Centennial BBC.
Svrchně kvašené pivo, inspirováno americkými pivovary. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality a slad přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za "studena".
Nefiltrované a nepasterované pivo středně prokvašené a s dlouhodobým ležením. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Hazy Jane je vermontský styl IPA, s nízkou hořkostí pozadí, nabitý intenzivním šťavnatým ovocným charakterem. Ananas, peckoviny, mango, lehká pryskyřice a náznaky limetkové kůry - tato šťavnatá IPA je plná a hladká, což zvyšuje jemnou chuť zralého ovoce.
Série Single Malt & Single Hop vařená z jednoho druhu sladu (rajhradský humnový slad) a jedné odrůdy chmele - Galaxy, který pivu dodává příjemnou hořkost a vynikající aroma marakuji, manga, broskví a citrusů.
Jeden z nejaromatičtějších chmelů vůbec, chmel Galaxy, dodává pivu výrazné tóny ananasu, tropického ovoce a žlutého melounu. Úžasně pitelná na svoji stupňovitost.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Zlatá barva, bílá pěna. Vyvážené aroma sladu a žateckého chmele. Plnější sladové tělo, středně prokvašené s vyšším řízem. Střední hořkost s důrazem na extrakci příjemné chuti žateckého poloranného červeňáku. Velmi pitelná slabší verze českého ležáku vhodná k uhašení žízně.
Kooperace dvou českých létajících pivovarů, Falkona a Černého Potoky. Tahle zakalená session NEIPA má v sobě kromě tradičních surovin také vrbovku a brusinkové pyré. Část z výtěžku je věnována nadaci Muži proti rakovině.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Svrchně kvašené světlé pivo. Pivo se vyznačuje vyšší a zároveň jemnou příjemně doznívající hořkostí a lehkou vůní, kterou pivu propůjčuje australský chmel.
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.