Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kasteel Donker patří do skupiny silných tmavých hnědých piv, v nichž převažují pražené slady. První pivo Kasteel je plné pivo s jasnými tóny karamelu, kávy a čokolády. Díky sladkému začátku je toto pivo překvapivě komplexní a velmi přístupné.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
American India Pale Ale jantarové barvy vařený jen a pouze v předvánočním čase. Jeho vůně je příjemně citrusová s jasným podílem borovicových silic. Jeho chuť nepopírá přítomnost karamelového sladu, přesto je dostatečně suchá a podporuje pitelnost.
V chuti i vůni výrazné tropické plody a pryskyřičnost. Hotline je klasická hořká west coast ipa zlatavé barvy s vyváženým sladovým tělem. O výraznější hořkost se postarali americké chmeli, které pivu dodávají i příjemné aroma zralých peckových plodů, citrusů a pryskyřice. Na svoji sílu je extrémně pitelné.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Tmavě oranžová barva, hustá vysoká pěna. Na ležák velmi agresivní chmelové aroma. Vyšší hořkost, vyšší říz, plné tělo a výrazná chuť amerického chmele Sabro. Single hop ležák.
Ve spolupráci s moravským pivovarem Thrills vzniklo duo Session IPA. Naše iterace použila tradiční anglický slad Maris Otter, který pivu propůjčuje unikátní sušenkový charakter. Plejáda amerických chmelů se pak stará o moderní chmelový profil, plný citrusů, jehličí a ovoce.
Kyseláče v Ravenu milujeme zhruba stejně jako ovocná piva. Nejlepší je samozřejmě zkombinovat obojí. Toto pivo je plné maracuji, která je pro kyseláče jako stvořená.
Ochucená verze naší West Coast IPA. Aroma grepové kůry perfektně ladí s chmely a umocňuje tak zážitek. Citrusová bomba, hořkost grepové kůry a šťavnatost grepové dužiny. To chceš! Lollihop na druhou.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
Světlé, svrchně kvašené, nepasterizované pivo charakteristické především svou plností a tělnatostí. Dojem umocňuje znatelná hořkost na závěr a vyšší obsah ovocných tónů. V chuti i vůni necháváme vyniknout klasiku tohoto pivního stylu
Nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu vařený tradičním postupem na tři rmuty pouze z českého sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se vyšší plností a jemnými chmelovými tóny, doplněné o ponechané kvasnice.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.