Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Tmavě hnědá barva s béžovou kvalitní pěnou. Ve vůni je cítit alkohol, přírodní cukr, karamel a jakoby vlašské ořechy. V chuti se navíc objevuje sušené ovoce a celý profil piva je velmi příjemně vyvážený a pivo je spíše sladší, i když se sem tam objeví i jemná hořkost. Zkuste sami, jakými chutěmi vás toto pivo ohromí.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Piwo Grodziskie Je to historický polský styl z vesnice Grodzisk, který je unikátní svou lehkostí, perlivostí a nakouřeným sladem. Přezdívá se mu polski „szampan“ . Pivovar Zichovec ho korektně nazval „Piwo Musojace“ tedy šumivé pivo a přidali do něj super kombinaci pečených citrónů a rozmarýnu.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Barista Chocolate Quad nabízí jasné tóny karamelu, karamelu a čokolády. Chuťově a chuťově je toto speciální pivo známé jako čtyřkové. Vůně praženého sladu, tmavá barva a bohatá pěna připomínají dva britské pivní styly porter a stout. Jedinečné pivo, které by měl ochutnat každý milovník piva!
Čaj o páté na plzeňský způsob? Dejte si náš lehký Lemon Iced Tea se zeleným čajem, čerstvými citrony a spoustou šťavnaté Citry. Jedno z těch piv, po kterém občas zjistíte, že už je pět ráno.
Lehké, svěží pivo chmelené v procesu výroby americkým chmelem, díky němuž pivo dosahuje osvěžujících tónů grepu či citronové kůry. Je jemná a velmi pitelná, hluboce prokvašená s příjemným řízem.
Tahle tmavě oranžová krasavice s bohatou, hustou pěnou je jako pivní verze luxusního dortu – jen místo sladké polevy dostanete pořádnou dávku hořkosti a řízu. Má plné tělo, které vás obejme jako zimní svetr, a na ležák nečekaně intenzivní chmelové aroma, za které může americký chmel Sabro. Takže ano, je to vlastně ležák, ale s americkým sebevědomím a trochou té chmelové exotiky – ideální pro ty, co mají rádi pivo, které si vás nenechá přejít bez povšimnutí!
Skvělá Session IPA, která se skvěle pije a je pěkně lehká. Je v ní torifikovaný oves z anglické sladovny Crisp a oblíbený Chit Malt. Tuhle pecku si rozhodně nenechte ujít.
Tento zlatavý Ale spadá do kategorie Belgian Blonde Ale a byl kvašen belgickými kvasnicemi. Ve vůni vyniká hřebíček, pepř, grapefruit a citronová kůra. V chuti je Anděl krásně svěží a sladový s tóny bylinek a ovoce.
Skvěle vyvážena a šťavnatá hazy ipa s ovocným profilem který získala zejména z použitých citrusových a svěžích chmelů citra galaxy a cascade při DDH. Plná vyvážená, osvěžující chuť a džusový charakter.
Náš prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v regionální humnové sladovně. Rybář je charakteristický vyšší plnosti, řízem a výbornou pěnivostí.