Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Přímočarý, silný, světlý Ale inspirovaný IPA s původem ze západního pobřeží USA. Ke chmelení bylo použito sedm druhů amerických chmelů, které byly mimo var přidány i dvakrát za studena do tanku.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Barvu má toto pivo jako kaštanový jantar. Chuť je jemná, pěna bílá, pěkně krémová. I přes vysoký podíl alkoholu je pivo sladší, kořenité až lehce nahořklé. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Rozverný světlý 13° masopustní svrchňák New England IPA – pivní styl pocházející ze severovýchodu USA. Při vaření se do něj přidávají ovesné vločky, aby pivo získalo více bílkovin a pšeničný slad. Za studena chmelené pivo (chmely odrůdy Mosaic) s ovocným nádechem.
Blend několika různých mladin, které jsme scelili a nechali dva roky zrát v dubovém sudu s mixed fermentation kulturou. Po dvou letech lehce nachmeleno za studena chmelem Sabro a dozráno v lahvi.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Černý rybíz je prostě skvělé ovoce. Sladké, výrazně kyselé a velmi aromatické. Výborně se hodí do krémově sladkého a příjemně kyselého základu, který používáme na naší smoothie řadu piv. Tentokrát jsme přidali na kyselosti a lehce jsme ubrali na stupňovitosti a alkoholu, aby byl tento kyseláč osvěžující i na parné léto. Pro dotvoření vůně jsme přidali madagaskarskou vanilku a pro hutnost trochu pomerančového pyré.
„Cider z jablek. Nic víc.“ Jedenáctka je naše vlajková loď – charakterem nejpřístupnější varianta pro každého fanouška ciderů. Je polosuchá a jemnější. Obsah alkoholu je 4,5%.
Super lehká, krásně prokvašená IPA chmelená trojicí chmelů Galaxy, Citra a Columbus, které pivu propůjčují vyladěnou chuť citrusů a pryskyřice společně s hořkostí, která ještě více podtrhuje obrovskou pitelnost.
Série Gelato prozkoumává další dezertní kombinace ingrediencí, tentokrát bylo do základového Pastry Sour Ale přidáno velké množství jahod a bílé čokolády.
Axiomský Pale Ale je pro každou příležitost. Výrazně chmelový s lehkým tělem, osvěžující a hodí se k mnoha pokrmům. Tohle je pivo, ke kterému se vždy vracíme a nikdy nezklame.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Barvakaštanového jantaru. Jemná, bílá, krémová a hustáí pěna. Vůně je komplexní celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.