Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Dvouhlavá orlice na erbu, symbol radnice Brno-střed. Vzletné pivo, které dravě povýšilo český pivní styl s novým pojetím chmele. Ta pitelnost a aroma je stejně nečekané jako útok dravce. Známe jeho ctitele a milovníky.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Dvouhlavá orlice na erbu, symbol radnice Brno-střed. Vzletné pivo, které dravě povýšilo český pivní styl s novým pojetím chmele. Ta pitelnost a aroma je stejně nečekané jako útok dravce. Známe jeho ctitele a milovníky.
Obrovské letadlo reprezentuje obrovské pivo. Z našeho Russian Imperial Stoutu je nejvíce patrná bohatá chuť pražených sladů, která je dohromady s vysokou hořkostí, zakončená tóny ovoce. Příjemně zahřeje na jazyku se sladkým závěrem.
Světle žlutá barva, nižší bílá pěna. Aroma citrusů, chmelových pryskyřic a ananasu. Lehké tělo, vysoká hořkost a nižší říz. Vydatně nachmelenou Session IPA doplňují tóny ananasové štávy, které dohromady tvoří osvěžující letní pivo.
Belgický speciál se šťávou z vinné révy z odrůdy Modrý Portugal. Pivo se vyznačuje příjemnou intenzivní kyselostí šťávy z vinné révy. Vysoká koncentrace cukrů z hroznů vytváří v chuti suchý závěr známý z vína. Pivo je více nasycené, čiré a má světle červenou barvu. 5,8 % obj. alk. 9 IBU
Kocour Jantar svrchně kvašený “Ale” jantarové barvy (čti ejl), kterému plnost těla při stupňovitosti 11° a hlubokém prokvašení dodává žitný slad je dalším výtvorem amerického sládka Cullena Dweyera. Lehká pitelnost, zajímavá hořkost a chmelení za studena z tohoto ejlu dělají komplexní pitivo jakožto vstupní bránu do báječného světa svrchně kvašených piv.
Milujeme kyseláče! Kombinace našeho nejprodávanějšího kyseláče Passion Fruit (Maracuja), do nehož jsme přidali nemalé množství guavy, které ho zjemnilo a lehce ubralo na jeho typické kyselosti. Chuť je krásně vyvážená, díky čemuž se tento kyselá pije jedna báseň. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Dva roky v sudu po portském víně, 40% bio špaldy v sypání, zakvašeno vlastní mixed-fermentation kulturou. Hluboce prokvašené, navinulé a s nekonečeným vanilkovým finišem..
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Bohemia Idols, kterou společně uvařili Jakub Sychra z Pivovar Clock, českého minipivovaru, a Aleš Dvořák z Budvaru, Národního pivovaru České republiky, spojuje to nejlepší z prvků české pivní kultury pro svěží pohled na ikonický styl českého ležáku.
Zlatá barva, bílá pěna. Vyvážené aroma sladu a žateckého chmele. Plnější sladové tělo, středně prokvašené s vyšším řízem. Střední hořkost s důrazem na extrakci příjemné chuti žateckého poloranného červeňáku. Velmi pitelná slabší verze českého ležáku vhodná k uhašení žízně.
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
Světlá spodně kvašená dvanáctka uvařená v pivovaru Unětice. Pivo má výbornou chmelovou a plnou chuť. První pivo se uvařilo v Uněticích již v 16. století. Výborné rozhodně stojí za ochutnání. Můžeme jen doporučit.
Spojili jsme se s kluky z polského pivovaru Funky Fluid a tak naše Yummy se setkává s jejich Gelatem: a výsledkem jsou piva chutnající jako lokální dezerty. My jsme v Praze uvařili pivo inspirované polskou "Droźdżówkou" (druh sladkého koláče), která kombinuje dva druhy ovoce, které jsme nikdy předtím nepoužili: obrovskou dávku jahod a rebarboru (a trochu vanilky). A je to tady - hustá, růžovočervená tekutina plná ovoce a radosti!