Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
White IPA je svatbou mezi dvěma velmi odlišnými styly – American IPA a belgický Witbier. Spojuje tak výrazné chmelení americkými odrůdami chmelů s lehkým pšeničným tělem, koriandrem, pomerančovou kůrou a belgickým kvasným profilem.Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
St. Bernardus Christmas Ale je tmavé pivo s plnou, mírně ovocnou chutí a pikantních sezónních vůní. Anýzový dotek je doplněn náznaky krémového karamelu, pražených kaštanů na ohni, sušeného ovoce a čokolády. Stejně jako všechna piva St. Bernardus nese i toto otisk jedinečných kvasinek St. Bernardus (sahající až do roku 1946), které mu dodávají jeho vlastní speciální komplexnost. Jednoduše řečeno, St.Bernardus Christmas Ale je perfektní degustační pivo, které zahřeje vaše srdce a v chladné zimní noci přinese potěšení vašim blízkým. Doporučení - Výborně se hodí zejména k čokoládovým dezertům.
Wild Ale s rebarborou barikovaný v dubových sudech. Toto spontánně kvašené pivo nabízí celou paletu ovocných kyselých chutí, které jsou v harmonii s divokým charakterem piva. Intenzita rebarbory se kvašením vybalancovala pouze jako skrytá sladkost, kterou budete chtít znovu objevovat v dalším doušku.
Ze západu USA až do týlu nepřítele jménem žízeň nese náš bombardér chmelovou pumu v podobě naší West Coast IPA. Chmelena 5 oblíbenými americkými odrůdami chmele, které připomínají tropické ovoce a citrusy. IPA je to správně více oktanové palivo.
Limitovaná edice! Nejnovější přírůstek do našeho portfolia West Coast IPA. Použili jsme trojici chmelů HBC 586, Mosaic a Chinook abychom vytvořili světlé pivo se skvělou pitelností, příjemnou hořkostí a citrusovým aroma. Tak se tomu nebraňte a zamilujte se. S tímto pivem. S někým. To je na vás. Láska je ve vzduchu!
Pokud sháníte parťáka k vodě, už nemusíte. Tahle osmička si i přes velmi nízkou stupňovitost zachovává parametry New England stylu, je tady pěkně kalná, chmelová, hlavně ale nekonečně osvěžující.
Barvakaštanového jantaru. Jemná, bílá, krémová a hustáí pěna. Vůně je komplexní celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
Spojením našeho piva Jonas, pale ale s ovocnými tóny, sladším liči a pálivějším chilli, vám můžeme nabídnout osvěžující pivo se slabším ovocným nástupem, které přechází ve středně pálivé zakončení. Výsledkem je harmonické, stále dobře pitelné pivo.
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
Pivo má světle zlatou barvu s jemným zákalem. Ve vůni, ale i v chuti ucítíte uzrálý banán, s jemným aroma hřebíčku. Tato pšenice je velmi krásně pitelná a zákal, který zde je není způsoben jen kvasnicemi, ale i bílkovinami které se nalézají v pšeničném sladu.
První IPA uvařená v pivovaru Matuška kombinuje české a americké chmele. Druh IPA pochází z 19.století z Anglie. IPA byla společností East India Company exportována do Indie, kde měla Anglie své kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teplém prostředí, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro našeho Raptora jsme použili směs surovin českých, anglických a amerických s použitím našeho varního postupu.
Abychom vám přinesli opravdovou chuť vánoc, rozhodli jsme se udělat pivo s chutí známých holandských sušenek. Základem je polotmavý Brown Ale z polotmavých sladů, který jsme obohatili o chuť vánočního speculoos koření.