Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B.
Vratná záloha na lahev 5Kč započtena v ceně.
Dodavatel: Kocour pivovar Varnsdorf
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Kocour Jantar svrchně kvašený “Ale” jantarové barvy (čti ejl), kterému plnost těla při stupňovitosti 11° a hlubokém prokvašení dodává žitný slad je dalším výtvorem amerického sládka Cullena Dweyera. Lehká pitelnost, zajímavá hořkost a chmelení za studena z tohoto ejlu dělají komplexní pitivo jakožto vstupní bránu do báječného světa svrchně kvašených piv.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním.
Unikátní pivní destilát oblíbeného Trutnovského pivovaru Krakonoš, který je vyrobený z piva Krakonoš. Jedná se o typickou pálenku s vysokým obsahem alkoholu 50%. Pokud hledáte originální destilát jako dárek či pozornost tak přesně pro Vás je Krakonošovice.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Už jsme uvařili Sorbet s asi deseti různými druhy ovoce a mysleli jsme si, že už toho není moc k vyzkoušení – dokud jsme si neuvědomili, že musíme použít nektarinky! Jejich jemná sladkost zamíchaná do našeho Sour Ale je příjemně vyvážena osvěžující kyselostí a celý zážitek rozjasňuje jejich prosluněná barva.
Nealko verze Punk IPA pro milovníky piv od Brewdogu. Šťavnaté tropické ovoce se mísí s travnatými a borovicovými poznámkami. Tři druhy sladů a 8 druhů chmelů. Plná chuť, žádný alkohol, Punk!
Autenticky italský ležák vařený s vášní a nejkvalitnějšími přísadami, se stejnou recepturou od roku 1859. Speciální směs kvalitního chmele vytváří vyvážený ležák s chmelovými a ovocnými tóny, zakončený mírnou hořkostí a čistou pachutí. Birra Moretti lze perfektně sladit s jídlem, například s vynikajícím těstovinovým pokrmem.
Tento sváteční kokosový porter je imperiálně silný, bohatý a krémový. Jako nezbytný přídavek, který navizuje chuť vánočního cukroví, je zde přidána vanilka a kokos.
New Dog On The Hop: Ella Galaxy - NEIPA s dominantním chmelem Ella a sekundárném Galaxy. Můžete čekat profil grapefruitu a tropického ovoce. Opravdu vydařená záležitost.