Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo výčepní světlé je nefiltrované, spodně kvašené a nepasterizované. Únětická 10° navazuje na tradici poctivé české desítky, v minulosti velmi oblíbené. Je silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem.
Dodavatelem základní suroviny – sladu špičkové kvality je česká sladovna humnového typu vyrábějící tzv. lopatový slad, vyznačující se velkým podílem ruční práce. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství. Je vhodná k celovečernímu posezení.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
V našem dalším pivu z horské série jsme vyzkoušeli novinku od @yakimachief – blend kryogenicky zmražených chmelů Cryo Pop. Dali jsme ho dohromady s trochou Citry a výsledkem je silné aroma i chuť manga, broskví a ananas.
IlSano a chmelinka, to je naše NOVINKA‼️ Nikde jinde na světě není, tohle pravé chmelové osvěžení‼️ Proto neváhej a první minerálku s chmelem hned ochutnej‼️ Protože nic lepšího není, než naše chmelové osvěžen
St-Louis Premium Kriek je kriekenbier neboli třešňové pivo vyrobené na lambickém základě. Čtvrtina St-Louis Premium Kriek je šťáva z oblacinských třešní, které byly po dobu šesti měsíců ponořené do gueuze. Má také menší podíl St-Louis Kriek Fond Tradition. Toto pivo je žízní s nízkým obsahem alkoholu a v nose ohromně sladkou vůní třešní. Je velmi ovocná s náznakem kyselosti a lehkých doteků mandlí pocházejících z třešní.
Tmavé svrchně kvašené pivo s přídavkem kávy. Tmavý základ složený převážně z pražených sladů jsme vytunili hromadou laktózy a zakvasili kvasinkami S04. Do průběhu fermentace nechali vymacerovat Brazilskou kávu z lokální pražírny JIZBA sídlící v Luhačovicích v množství 6g/Litr, výsledkem je jemný stout s výraznou kávovou linkou
Legenda praví, že když hlavní sládek stáčel do první várky experimentálního nového receptu, byl osvětlen paprskem slunečního světla a rozhodl se jej pojmenovat „El Sol“. Počátkem roku 1900 se značka stala dnes již ikonickým „Solem“. Podává se s kouskem limetky v hrdle lahve.
Vaří se sluneční energií Slunce bylo vždy srdcem a duší Sol a od roku 2020 bude Sol vařený v nizozemském pivovaru Zoeterwoude produkován obnovitelnou energií ze sluneční energie. To znamená, že až si budete příště užívat sol ve více než 50 zemích, můžete opravdu ochutnat slunce .
Idaho 7 je jedním z našich dlouhodobě nejoblíbenějších chmelů, proto bylo spíš otázkou kdy, než jestli ho použijeme v nové sérií jednochmelových piv. Zkusili jsme, do jaké míry může takový New England zůstat suchý a krásně hořký, ale zároveň si zachovat jemnost a hustý zákal. Chmel Idaho 7 samozřejmě zůstává hlavní hvězdou a předvádí se ve vší své krásné rafinovanosti, aby nabídl extravagantní aroma na pomezí broskví, bergamotu a bazalky. V zájmu dosažení požadované intenzity jsme většinu chmele navíc použili v koncentrované formě Cryo.
Piva s bílými hrozny moc často do světa nepouštíme. Blanc je vymazlený dlouhýma rokama strávenými v sudu. Část z nich na jemných kalech z hroznů. Při napití na vás dýchne krása mikulovských vinohradů. Je to pivo, které došlo tak daleko na pomyslnou hranici vína, jak to jenom šlo. Lahodně vinné, sluší mu velmi jemné perlení.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Na dobré desítce se ukáže, jestli to má sládek v ruce, o tom jsme přesvědčení. Naši desítku stavěl sládek Michael Neuwirth s jednoduchou myšlenkou: aby chutnala, jako když pijete pivo a přikusujete k němu pivní rohlík. Proto přidal i trochu sladu Biscuit. Jde o lehké, sladové a příjemně pitelné pivo s decentní chmelovou linkou.
EUPHORIA #4 Další pivní novinka Vik. Krémový Choco Hoodoo Brown Ale 16°; 5,8 obj. alk. Velmi jemné krémové plnější sladové tělo, mahagonová barva a hlavně velmi příjemná čokoládová chuť i aroma. Chladná pivní čokoláda.
LEŽÁK, LEŽÁK, LEŽÁK! Ten náš je spojený s kamenným ostrohem stejného jména v Brně. Pivo plné síly, kdy se člověku objeví stejný vznešený pocit, jako v katedrále na vrcholu Petrova.
Tradiční český světlý ležák, který se vyznačující plnou sladovou chutí a vyváženou hořkostí. Jedná se o pivo s dobrým řízem a bohatou pěnou, je jednostupňově filtrováno křemelinovou filtrací.
Zbrusu nové pivo ze série Sourberry. Black Forrest je silný imperial sour ale infuzovaný opravdu velkým množstvím černého rybízu a angreštu, což poznáte na první pohled. Ve vůni dominuje pryskyřičnost smrkového jehličí a lehká kořenitost jalovce.