Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Rozhodli jsme se letos uvařit pro vás speciální pivo pro váš novoroční přípitek. Zajeli jsme do Karlštejna, kde jsme si z Výzkumné stanice vinařské nabrali tři čtvrtě metráku vinného moštu a smíchali ho se základem Brut IPA chmelené novozélandským chmelem Nelson Sauvin a německým Hallertauer Blanc. Výsledné pivo je příjemně ovocné, super suché, perlivé a velmi pitelné.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
I piva mají svoji historii. Vosavar byl dlouho vařen výhradně pro legendární brněnský soundsystém Vosa, proto si na etiketě můžete všimnout nápisu „First freetekno beer“. Nyní jej najdete v naší stále nabídce. Příjemně hořká, příjemně pitelná jedenáctka.
Silný stout je velká dobrota. A uvařit ho je zážitek. Chce to dobrý nápad, fůru sladu, hodně trpělivosti a nejlíp i kamarády na varně, když už vám trpělivost dochází. Dobře, že se nás u toho sešlo víc, byla to opravdu DLOUHÁ NOC. Ideální pivko pro pomalé pití v příjemné společnosti.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Jméno František Bittner představuje dvě generace sládků, kde starší z nich působil v našem pivovaře v letech 1892-1931 a jeho syn pak v letech 1931 až 1971. Na jejich počest byla uvařena tato světlá silné na čtyřikrát chmelená třináctka. Poslední chmelení je „za studena“ přímo v ležáckém tanku. František pro vás leží minimálně 3 měsíce tak, aby došlo k propojení a zakulacení všech chutí. K dostání je na Velikonoce, Sv. Václava a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv. Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.
"Pro konec roku a jsme si připravili 2 vánoční speciály - první pouštíme ven už tento týden a jmenuje se Black Breed - ovesný stout s kokosem. Ve verzi 2023 jsme ubrali na extraktu - jde o třináctku - a zato pořádně přidali kokosu."
Duchesse de Bourgogne je vařen v rodinném pivovaru Verhaeghe ve Vichte. Při výrobě se využívají dva druhy kvašení a pivo poté zraje v dřevěných sudech. Snoubí se v něm čerstvost, ovocný charakter a jemná nasládlost se suchým dozníváním kyselosti granátového jablka a decentní hořkostí. Toto doznívání připomíná chuť vína.
Toto červenohnědé vlámské pivo se vaří tradičním způsobem od 16. století.
Tmavá varianta Letního dne - LETNÍ NOC je opět v prodeji. Jedná se o lehké, svěží, výrazně chmelené tmavé pivo ve stylu Session Black IPA o síle 11% extraktu původní mladiny. Je chmeleno americkými moderními odrůdami Columbus, Citra, Sorachi Ace a také australskou líbivkou Galaxy.
Pivo typu Red India Pale Ale. Jantarová barva předznamenává suchou karamelovou a sušenkovou linku. Prim však hraje bohatá chmelová chuť a vůně, pocházející z použití amerických chmelů Summit, Mosaic a Strata. Ty pivu propůjčují tóny mandarinek, broskví, mučenky, grepu či jahod.
V Pivovar Matuška uvařili nový kyseláč. Jmenuje se Sex on the beer a je inspirovaný téměř stejnojmenným drinkem. No a kdo ho má na čepu, kdo? My! Tak nabíhejte ochutnat tuhle jarně-letní parádičku.
Světlé belgické rustikální pivo, jehož základem jsou čtyři druhy obilí - ječmen, pšenice, žito a pohanka. Vůně je ovocná po hruškách a broskvích, kořenitá s tóny badyánu a skořice. Chuť je sladká na začátku, sušenková, a příjemně chmelově hořká v doznívání.