Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jde o klasický český ležák plzeňského typu. Dvourmutově (dekokčně) vařený ležák střední hořkosti s plným tělem, jehož vysoká „pitelnost“ byla základním požadavkem při jeho konstrukci. Tomu odpovídá i střední říz a v neposlední řadě zlatavá barva spolu s vysokou a stabilní pěnou pro příjemný oční vjem. Zvolené suroviny odpovídají tomuto typu piva. Světlý český (plzeňský) slad z humnové sladovny Bernard Rajhrad a špetka karamelového sladu ze sladovny Soufflet Prostějov. Chmele výhradně žarecké, odrůdy Sládek a Žatecký poloranný červeňák. Kvašení probíhá za pomoci tzv. spodního kvašení.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Cyklopice 10% je svrchně kvašená desítka vařená na 1 rmut. Použili jsme jediný chmel a to Sorachi Ace. BEZ studeného chmelení, chmeleno jen na varně a ve vířivce. CYKLOPICE je lehké příjemně aromatické pivo pro letní osvěžení a zahnání žízně. Doporučuje 9 z 10 cyklistů!!!
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Boží Session IPA! je novinkou v naší vánoční sérii a navazuje na motiv pitelných, nachmelených piv, která nás v tomhle roce bavila pořád víc. Je lehká, suchá, hořká a (samozřejmě) plná amerického chmele. Lehká piva možná nejsou na Vánoce tradiční, ale myslíme si, že by se vám jedno mohlo hodit. Třeba na vytrávení po vydatném jídle.
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Tento krásně pitelný ejl, jenž byl řádně nachmelený na hořkost chmelem Cascade. Na vůni chmelem Ekuanot, vařen po americkým způsobu, tedy infůzí. Slady Pale Ale jak se na pravého Amíka patří a sluší. Je sice krásně pitelný, ale přitom s tělem, tak že žádná vodička.
Voní to jako třešně, chutná to jako třešně, jsou to třešně! Je tu druhá šance ochutnat tenhle dokonalý "single fruit" kyseláč. První várka zmizela tak rychle, že jsme pivo z ní nestihli ani nafotit na sociální sítě. ;-)
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Když už v nedalekých Ludvíkovicích, ale nejen tam, je památník Dr. Hanse Kudlicha, který se roku 1848 zasloužil v rakouském Říšském sněmu o zrušení poddanství, nechtělo by to uvařit "jiné" pivo? Co třeba ležák, ale s německými chmely? Zbavte se předsudků a vychutnejte si kombinaci, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Nemáme rádi sladká černá piva, která se rychle přepijí. Proto jsme šli cestou lehčího, do sucha prokvašeného piva s příjemným aroma žatecké Harmonia a Červeňáku. Výsledkem je plné, ale pitelné pivo s lehkým kávovým podtónem, které si budete mít chuť dát opakovaně.
Svrchně kvašené pivo, původně vařené v anglii. Vyšší počet chmelení a vyšší obsah alkoholu napomáhá jeho delší trvanlivosti, která byla potřebná pro dlouhé námořní cesty do vzdálených anglických kolonií. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Už jsme vám řekli, že naše rodina nikdy nedělá nic tak, jak to dělají ostatní lidé. Lindemans Kriek je toho dobrým příkladem. Abychom získali pivo jako žádné jiné, přidáváme do našeho lambicu celé višně již po generace.
Lahodně ovocné se svěží chutí čerstvě natrhaných třešní. Jeho ostrá a plná chuť ustupuje dokonalé rovnováze mezi sladkou a kyselou.
Osvěžující NEIPA s vůní exotické ovoce a s nádechem kokosu a vanilky. Výrazný juicy charakter a lehkost díky spoustě ovesných vloček. Na studené chmelení jsme přidali slušnou dávku amerických chmelů SABRO a MOSAIC Cryo.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.