Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Až překvapivě krásně pitelná na svojí stupňovitost. Ze tři amerických chmelů, které byly dávané téměř ve stejném množství ve všech fázích chmelení a samozřejmostí není ani pronikavá vůně po tropickém ovoci nebo pomeranči či možná lehce grepu. Samozřejmostí je i velice příjemná hořkost, která Vás ale neodradí, jelikož s komplexností chuti piva je opravdu vyvážená.
Jeden z nejaromatičtějších chmelů vůbec, chmel Galaxy, dodává pivu výrazné tóny ananasu, tropického ovoce a žlutého melounu. Úžasně pitelná na svoji stupňovitost.
Kocour Sumeček, v angličtině Catfish, je zástupcem hořkých svrchně kvašených piv kategorie American Pale Ale chmelených za studena. Chmelem se opravdu nešetřilo, neboť na vývoji receptury se podíleli kamarádi z pivovaru Ballast Point v San Diegu. Výrazně hořká, ale zároveň dobře pitelná jedenáctka. Objevte Ameriku!
Vůni po citrusech dodává chmel Citra a naopak krásné teplé tony po tropickém ovoci dodává Victoria secret. Mahaganová barva a chuť nabízející chmelové tony s vyšší hořkostí, začínajícími citrusy a tropickým ovocem. V doznívání nádech manga.
Nové pivo spadající do kategorie Specialty Saison inspirované belgickým historickým sedláckým stylem Saison. Ten byl určen k uhašení žízně dělníků na polích a vařil se ze všech možných surovin. My jsme uvařili pivo světlé a lehké. Jedná se o desítku s hlubším prokvašením, suchým dozníváním a nižší příjemnou hořkostí. Do várky jsme přidali 3 druhy obilovin ve sladované i nesladované úpravě, a to ječmen, pšenici a oves. Toto složení způsobuje v pivu zákal a vytváří speciální cereální chuť. Celkový charakter doplňují belgické kvasnice vytvářející fenolické, kořenité a lehce esterové tóny. Při chmelení jsme použili chmely Citra, Sabro, Waimea, které dodávají pivu ovocnou, citrusovou, tropickou až bylinnou vůni a příchuť.
Lehká, šťavnatá Hazy APA dry chmelená Citrou a Mosaic s přídavkem citronů z pobřeží Amalfi. Uvařili jsme ho s našimi přáteli z Italo Kochando - DJského kolektivu, který je známý hledáním a mícháním jedinečné diskotéky Italo. Naskenováním QR kódu se přenesete do party atmosféry těch nejlepších DJ mixů a speciálního playlistu připraveného Italo Kochando crew, který se k našemu pivu skvěle hodí.
Kamenická IPA 15 je svrchně kvašené pivo vařené ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Citra a Mosaic. Vyznačuje se tmavě zlatou barvou, ovocně-citrusovou vůní, která je výrazná i v chuti a vyšší hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Letní novinka, Scaybort 8...lehká, extrémně pitelna hazy osmička. Díky použitému pšeničnému sladu a méněprokvášejícím kvasnicím můžete očekávat, na osmičku, vyšší tělo. Chmely ekuanot a cascade vytváří krásně citrusové aroma. Hořkost je jemná, nižší
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Novozélandské chmely poslední dobou máme opravdu velice rádi. V tomto pivu jsme zkombinovali naše oblíbence – Riwaku a Nelson Sauvin. Dohromady přinášejí chmelový zážitek plný citrusů, tropického ovoce a angreštu s trochou novozélandského funku. Tělo je sladké, hutné a sametové díky vysokému množství ovesných vloček a kapce laktózy. Celé dohromady je to neuvěřitelný tropický džusík.
Velmi plynule pitelný slavný Märzen je poctou bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516. Protože bylo vařit v létě zakázáno, dříve v březnu se uvařilo silnější pivo – Märzen. Nakonec se bude podávat na Oktoberfestu pod „Nebem Bavorska“. Znovu jsme se vrátili k prastarému receptu a znovu vytvořili ten nádherně hladký, medově zbarvený kus historie z dob minulých. A vše se vaří s náležitou úctou k bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516.