Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Tahle silná IPA podle vzoru amerického západu rozehrává souhru vyšší hořkosti ze slavné odrůdy chmelu Simcoe a velmi zvláštní ovocný projev novozélandských chmelů Nelson Sauvin a Motueka, které jsou charakterizovány elegantní chutí a vůní připomínající hrozny.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Summer Ale 10' - Tanec Slunce – Myslíme, že nastal čas tomu počasí domluvit. Rozhodli jsme se léto vyvolat tancem slunce. Oblíbený „summer“ od čestmíra je zpět.
Unikátní pivní destilát oblíbeného Trutnovského pivovaru Krakonoš, který je vyrobený z piva Krakonoš. Jedná se o typickou pálenku s vysokým obsahem alkoholu 50%. Pokud hledáte originální destilát jako dárek či pozornost tak přesně pro Vás je Krakonošovice.
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Ani letos se nemusíte postít, abyste potkali Zlaté Prasátko. Stejně jako v loňské edici se jedná o relativně mladý pivní styl Kveik IPA, který přichází spolu s tradičními kvasnicemi ze Skandinávie.
Toto belgické pivo typu Belgian Pale Ale se vaří z pramenité vody, ječného sladu, chmelových hlávek, kandovaného cukru a kvasinek. Zvláštností je dvojí chmelení v různých fázích výrobního procesu a dokvašuje se v lahvi.
Belgické pivo Bacchus Kriek je osvěžující třešňové pivo pravého vlámského stylu s jiskrnou nakyslou chutí třešní, vařené v rodinném pivovaru Van Honsebrouck. Základ tvoří hnědé pivo Old Bruin Flanders, vařené dle středověkého receptu, a následným druhým kvašením na třešních získává charakteristickou cherry příchuť. Má nádhernou karmínově červenou barvu. Po nalití tvoří narůžovělou pěnu, pod níž se line příjemná třešňová vůně. Na patře zanechává jemnou sladkost a v chuti se prosadí plná textura piva s podílem kvalitního ovoce. Doznívá v lahodné osvěžující kyselosti.