Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Nejlépe se hodí k aromatickým kozím sýrům.
Teplota servírování: 10-12 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
V žateckém minipivovaru Pioneer Beer mají v prodeji FATBIKE. Robustní West Coast IPA s intenzivní hořkostí, dobře zakomponovanou do sladového těla. V hořkosti převládá charakterem grepu a pryskyřic, díky americké chmelové klasice SIMCOE. Australský chmel ECLIPSE spolu s pořádnou dávkou chmele MOSAIC na studené chmelení přináší ve vůni svěží linku citrusové kůry, mandarinek a jehličí.
Vítejte ve VAULT 104. Hluboko pod pivovarem se zastavil čas. Skryty před světem i světlem zde leží naše dubové sudy. Toto pivo leželo 6 měsíců v sudech po Jim Beam Kentucky Bourbon. Na rozdíl od VAULT 102 jsme jej nicméně poslední měsíc znovu prokvasili s malinami. Doporučujeme porovnat.
Právě k nám dorazila nová várka čerstvých chmelů z Nového Zélandu a už se nemůžeme dočkat, až se s vámi o ní podělíme. Šíleně ovocné, exotické aroma, jaké vytvoří jen zélandské chmely, spolehlivě vnese blahodárné paprsky pacifického slunce do studené Evropy. Tuhle šťavnatou NEIPA jsme nachmelili tím nejlepším, co farmy Hop Revolution nabízejí: Nelson Sauvin, Pacific Sunrise, Motueka a dokonce i trochu Riwaky a to je asi tak všechno, co k tomuhle pivu nutno říct. Sami víte, že s takovým kombem se nedá šlápnou vedle.
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Svrchně kvašené pivo stylu English Stout, tmavé neprůhledné barvy a střední plnosti. Chutná po praženém sladu a hořké čokoládě. K těmto chutím se příjemně váže bylina šalvěj lékařská a americký chmel Simcoe, který dává pivu charakteristickou chuť i aroma.
Pokud jste milovníky pivních speciálů, musíte ochutnat Hákův STOUT Šalvěj.
Tmavě oranžová barva, hustá vysoká pěna. Na ležák velmi agresivní chmelové aroma. Vyšší hořkost, vyšší říz, plné tělo a výrazná chuť amerického chmele Sabro. Single hop ležák.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.
Unikátní dvojitá dávka sladkokyselého piva, které je inspirováno intenzivní italskou zmrzlinou. Blue Velvet byl uvařen ve spolupráci s bulharským pivovarem Beer Bastards. Plechovka je až po okraj nabitá lesními plody, banány a ube yam.
Pivo stylu American Pale Ale je řemeslné pivo představující příjemné zpestření oproti pivnímu stereotypu, které trápí každého milovníka zlatistého moku.
Lahodně nachmelená dvanáctka s netradičním sloučením klasické hořkosti a kořeněné chuti s nádechem citrusů potěší objevitelé nových pivních zážitků, ale i klasického konzumenta si žíznivým krkem. Tak ALE dej si jeden!
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Nová česká odrůda vyšlechtěna křížením původní americké odrůdy Cascade a samčí rostliny divokých chmelů původem z českých lužních lesů. Připravte se na první opravdu ovocný chmel z české produkce. Sladký hořký osvěžující, to je MOST!
Ano, možná jsme trochu posedlí výrazně nachmeleným pivem, ale to jsou naši konzumenti také. Hopsese je něco pro milovníky chmele. Pořádná West Coast IPA s jemně nižším obsahem alkoholu, ve které vás chmel praští do nosu a kousne do jazyka. Kombinace amerických odrůd vytváří ovocné aroma zralého ananasu a guavy s citrusovými tóny, aby pak přešla do krátké a intenzivní hořkosti, která nás nesmírně baví.
Silné, tmavě rubínově červené belgické pivo s charakterem a obsahuje hodně alkoholu. Pivo se vaří v srpnu a spočívá několik měsíců v tanku, aby dosáhlo optimální rovnováhy. Bohatou chuť tohoto vánočního piva definují tři druhy chmele a 6 různých druhů bylin a koření.