Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Dodavatel: Pivovar Lobeč
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Lehký ALE světlé zlatavé barvy s výrazně osvěžující hořkostí díky českému chmelu Premiant a kořenu pampelišky. Americké chmely a citronová tráva dodávají ALE Pampelišce příjemnou citrusovou vůni.
ALE Pampeliška výborně chutná s kouskem limetky. Jestli jste dosud marně hledali lehké pivo s výraznou chutí, už jste ho našli. Vychutnejte si ALE Pampelišku s jen 3,9 % alkoholu.
Pivo bylo poprvé uvařeno 1996; s odvoláním na základ receptury z roku 1679, který používal pšenici, oves a ječmen. Tripel Karmelu je velmi rafinovaný a komplexně zlato-bronzový mok s fantastickou smetanovou pěnou, přes kterou se prodírá vůně citrusů, květin a hřebíčku s koriandrem, s jemně nahořklá sladkou chutí s tóny pomeranče. Opravdový silák.
Svrchně kvašené 14° silné, ochucené pivo. To je Sunset Sari, pivo s příchutí manga. Ochutnejte tuto nevšední kombinaci. Je nepasterizované a nefiltrované. Mírný zákal není závadný, jedná se o přirozený jev.
Máme rádi hořké piva a máme je rádi taky pěkně navoněné. No a takovými hořkými klasikami jsou správný český ležák a IPA, která je navíc krásně navoněná zámořskými chmely. My jsme tohle spojili v našem pojetí piva India Pale Lager. Tenhle ležák jsme uvařili jako naši už tradiční dvanáctku, ale pěkně jsme upravili sypání i chmelení a pořádně jsme ho nakopli “keskejdem”. Cascade Kick tak v sobě krásně spojuje vysokou pitelnost, příjemnou hořkost a výrazné aroma žateckého chmele s grepovým a mírně tropickým charakterem chmelu Cascade.
Potkali se po letech Šárka s Kubou v Tuchlovicích na festu a že by byl fajn collab. Kuba chtěl vařit z brambor. Proč ne... Sládek Martin nastudoval literaturu a návrh společného piva spatřil světlo světa. Brambory daly pivu krásnou světlou barvu a suchý charakter. Je to crazy pivo, je to pitelný pivo a jsou za ním fakt mraky práce v podobě 250 kg ručně zpracovaných brambor a chmelu Mittelfrüher z Hallertau
Poloha našeho pivovaru v Modrých horách, mezi vinicemi, láká vyrobit „lokální ejl“. Který je suchý, kořenitý s květinovým dotekem. Vytvořen směs pivovarských a vinařských kvasinek. Určen pro každoroční pití po práci nejen ve vinohradě.
Antošův ležák – 11,8% EPM je naším nejžádanějším pivem. Jedná se o tradiční český světlý ležák, vyznačující se plnou chutí a jemnou, ale přesto výraznou hořkostí. K jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějšího chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu ze sladovny Kounicích. Lahodnost našeho ležáku umocňuje výborný říz a hustá bílá pěna.
Naše pocta skvělému americkému Pale Ale. Pivo, které odstartovalo revoluci, změnilo vaření a změnilo vnímání toho, co pivo může být. Těžké na chmel s intenzivní vůní borovice a citrusů. Klasické americké Pale Ale postavené ve Skotsku. Pivo jako by mělo být.
Uvařeno jako festivalové pivo na LOPNI Beczku ALE FEST a zároveň společné s pivovarem Létající Bezdomovec. Jedná se o IPU, která si zachovává svojí hořkost a sypání pšeničného sladu dotváří příjemnou plnost, nikoliv však typické chutě jako ve weiznu.
Lehké, svěží pivo chmelené v procesu výroby americkým chmelem, díky němuž pivo dosahuje osvěžujících tónů grepu či citronové kůry. Je jemná a velmi pitelná, hluboce prokvašená s příjemným řízem.
Ochutnejte lehkou ale bohatě chmelenou New England IPA, která je chmelená velkým množstvím cryo chmelů a tak vám nabídne velmi intenzivní ovocný charakter. Ten vám přinese velmi silný chuťový zážitek a přes nízké množství alkoholu.
Pšeničný speciál 11° je postavený na dvojici německých chmelů Magnum a Spalt Spalter. Už na první pohled zaujme jasně slámovou barvou a správným pšeničným kalem, neméně povedena je i samotná chuť – příjemný slad, oblili, ovoce i něco z ostřejšího koření.