Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Světlé pivo, vařené ze světlého sladu plzeňského typu. Robusnější bratr světlého výčepního, oproti němu přidáváme větší díl sladu, dosahujeme tak plnějšího těla, které si můžeme dovolit více ochmelit. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Dodavatel: Pivovar Lobeč
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Světlé pivo, vařené ze světlého sladu plzeňského typu. Robusnější bratr světlého výčepního, oproti němu přidáváme větší díl sladu, dosahujeme tak plnějšího těla, které si můžeme dovolit více ochmelit. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Pivo oceněné titulem Best Session IPA americkou asociací chmelařů Hop Growers of America. Tahle lehká IPA od legendárního pivaru Falkon vás dostane svým krásným voňavým charakterem stvořeným kombinací chmelů Idaho7, Cashmere, Centennial, Citra a Cascade. Důkaz, že pro bohaté chmelové chuti nemusíte sahat po silných pivech.
Jediný filtrovaný, nepasterovaný světlý ležák, jedenáctka Hvozd, se vyznačuje zlatavou barvou, která je zvýrazněna jiskrnou čirostí. Jemná filtrace snižuje kvasničnou chuť tohoto piva. Díky tomu, že Hvozd není pasterovaný, zůstává zachována čerstvá a osvěžující chuť. Hořkost i plnost odpovídají dané kategorii piva, tedy 11° ležáku.
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Anglický název pro listopadový úplněk je „Beaver Moon„. Tento experimentální recept vymyslel náš sládek Mikuláš a vytvořil ho následujícím způsobem. Vzal dřevěné chipsy z amerického dubu a nechal je macerovat ve várce našeho čistého souru. Výsledná chuť je neuvěřitelně jemná a vanilková a má lehký charakter bourbonu.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Série Gelato prozkoumává další dezertní kombinace ingrediencí, tentokrát bylo do základového Pastry Sour Ale přidáno velké množství jahod a bílé čokolády.
Černá noční obloha, studený mořský vzduch, pobřeží Baltského moře. Večer se brzy stmívá a venku fouká ledový vítr. Malá útulná místnost osvětlená plápolajícím ohněm v krbu - tam se vidíme s korbelem tohoto Imperial Baltic Porteru, spodně kvašeného černého speciálu.
Speciální spodně kvašené pivo uvařené ze čtyř druhů sladu, chmelené českými odrůdami Harmonie a Žatecký poloraný červeňák. Díky vyšší plnosti a obsahu alkoholu je ideálním společníkem pro dlouhé zimní večery. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Silly Scotch je svrchně kvašené hnědé pivo typu „Scotch". K vaření se používají kvalitní chmely Kent a Hallertau a pražený slad. Pod hustou béžovou pěnou se objeví překvapivá, jemně dřevitá vůně s náznakem lískových oříšků, rozinek, ovocného džemu a čerstvých malin. Následuje dobře vyvážená chuť s tóny medu, karamelu, praženého sladu s diskrétní hořkostí. Doznívání je příjemně nasládlé s doteky švestkových plodů a rozinek.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
Mixed fermentation Farmhouse ale dozrávaný s čerstvými višněmi v množství 470kg na 1000l piva. Dokvašováno rok v dřevěném sudu s kulturou brettanomyces, která pivu dodává výrazný charakter.