Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tahle silná IPA podle vzoru amerického západu rozehrává souhru vyšší hořkosti ze slavné odrůdy chmelu Simcoe a velmi zvláštní ovocný projev novozélandských chmelů Nelson Sauvin a Motueka, které jsou charakterizovány elegantní chutí a vůní připomínající hrozny.
Barva tohoto imperiálního kousku opravdu černě černá s krémovou pěnou s příjemnou sladovo-oříškovou vůni. Při prvním napití zachytíte drsnější pohlazení čokoládovooříškovým pocitem, který ale následně krásně zjemní a díky prokvašení se velmi hezky pije na svojí stupňovitost.
Obrovské letadlo reprezentuje obrovské pivo. Z našeho Russian Imperial Stoutu je nejvíce patrná bohatá chuť pražených sladů, která je dohromady s vysokou hořkostí, zakončená tóny ovoce. Příjemně zahřeje na jazyku se sladkým závěrem.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Severka je silnější, hořčejší a voňavější než její bráška Krasohled. ???? Slad z Kounic, otevřená spilka a dlouhé ležení, jak jste zvyklí. Výraznější, ale stále hezky pitelný ležák. Chmelili jsme odrůdami Premiant (bio), Žatecký poloraný červeňák (bio), Polaris a Hallertauer Blanc.
Hutná a hořká režná IPA, jakou jste nepili už léta. Vysoký podíl žita vytváří olejovitou texturu a příjemnou kořenitost, která dodá chmelové hořkosti další rozměr. Díky použití tmavšího sladového základu, než je u nás zvykem, získalo pivo klasickou měděnou barvu a zajímavé karamelové tóny, které vyváží jeho hořkost. Víc oldschool už to nejde!
Světlá desítka, vyvážené chuti s výbornou pitelností ideální pro letní osvěžení. Příjemnou hořkost dodává nová odrůda žateckého chmele Saaz Shine. Pivo je chmelené na 4 krát pouze touto odrůdou - single hop.
Uvařit tak to silnou ipičku nám dalo zabrat a tak se na ní můžete těšit pouze jednou ročně a to těsně před vánoci. I její doba od uvaření po stáčení do sudů se podobá spíše spodně kvašeným pivům, jelikož dosahuje něco málo přes měsíc, což je na svrchňáka dost. A už dost povídaní a konečně také k chuti, která je při této stupňovitosti přeci jen sladová, ale nikoliv nehořká. Výrazné chlebové tělo a počáteční chutě jsou jako lesní ovoce a doznívající maracuja. Tropické ovoce a broskve jsou výrazné ve vůni.
Austrálii a Nový Zéland nespojuje jen jižní Pacifik. V obou zemích se také pěstuje fantastický chmel. K našemu oblíbenému Galaxy jsme tentokrát přidali novozélandský chmel Taiheke a výsledek našeho snažení můžete ochutnat v této lahvi.