Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Světlé belgické rustikální pivo, jehož základem jsou čtyři druhy obilí - ječmen, pšenice, žito a pohanka. Vůně je ovocná po hruškách a broskvích, kořenitá s tóny badyánu a skořice. Chuť je sladká na začátku, sušenková, a příjemně chmelově hořká v doznívání.
Tohle pivo je naším pokusem přivábit zpátky teplé počasí: zima už nám leze krkem, proto jsme si uvařili zatím nejexotičtější Yummy. Náš multivitamínový džus s trochou hřejivého alkoholu (než se to slunce vrátí) je spojením marakuji s růžovou guavou a trochou broskví, což ještě podtrhuje mexická vanilka. Finální výsledek je přímo definicí léta ve sklenici, která by se neztratila ani na stole se snídaní. Ne že bychom něco naznačovali, jenom informujeme.
Milujeme kyseláče! Vařili jsme ho klasickou metodou Kettle Souring, kdy se do piva před chmelovarem přidají Lactobacily (také se vyskytují v probioticích, či v jogurtech), které sníží PH piva. Oproti klasickým pivům tohoto stylu jsme stupňovitost posadili trochu výše, abyste si mohli vychutnat větší komplexnost těla. Následně se do piva přidalo štědré množství Malin, konkrétně více jak 20 % z celkového množství piva. Vůně i chuť malin v pivu je velmi výrazná. Kyselost vyšší a pitelnost neskutečná. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Sytě červené, sladkokyselé pivo inspirované italskou zmrzlinou. Vařeno s přidáním obrovského množství skutečného ovoce (višně a maliny) a květin - ibišku a růže.
Sladké, hutné a krémové tělo a moderní chmely Strata, Sabro a Lotus. Dohromady vytvářejí chuťový žážitek stejné kvality jako cukroví od oblíbené babičky.
India Pale Ale je svrchně kvašený speciál. V chuti s výraznou chmelovou hořkostí a intenzivním aroma. Jeho původ sahá do historie Britského impéria, do doby rozkvětu koloniální Indie.
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Výbuch chuti, který se šíří s každým douškem, Wildfire není pro slabé povahy. S přibližně 200 g celých malin na litr je to aromatický zážitek plný ovocných chutí a výrazné růže. Chcete-li co nejvíce využít jeho ovocnost, zvažte pití čerstvého… nebo počkejte několik let na vyváženější zážitek.
Green Buddy je voňavá Session IPA s chmelem Galaxy a chmelovým blendem Cryo Pop. A jak jsme docílili zelené barvy? Přidáním špetky modré spiruliny, což je přírodní a zdraví prospěšná látka, která bývá často označována jako superpotravina.
Singha je lehčí pivo, které v letních horcích příjemně osvěží. Ležák se vaří již od roku 1939 v hlavním městě Thajska Bangkoku a k jeho výrobě se používá výběrového chmele z Čech a Německa. Chuť piva je sladová, ale trochu jiná než u evropských piv. Někdo by mohl říci, že se jeho chuť jemně podobná Heinekenu. Ochutnat doporučujeme nejen znalcům piva.