Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Dodavatel: Kamenice nad Lipou
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Novinka, která spadá do kategorie Juicy Double IPA. Díky velkému množství chmelů Citra, Eldorado a Mosaic má pivo elektrizující silné aroma tropického ovoce, které z piva čiší nejen ve vůni, ale také v chuti. Kombinace chmele, ovesných a pšeničných vloček daly pivu jemnost, pitelnost a mírný zákal. 15 gramů chmele na 1 litr piva ve vás vzbudí vysoké napětí dát si ještě jedno nebo si jít lehnout????.
Máme nový ležák? Ano. Řekli jsme si, že bychom ho trošku předělali. Pořád se jedná o klasický český světlý ležák, jen jsme zvýšili stupňovitost na 12% EPM a upravili sypání sladu. Výsledek je podle nás supr, ale váš názor je důležitější. Tak na zdraví!
Holly, příjemně vyladěná IPA ve které se dobře doplňuje charakter 2 populárních amerických chmelů Sabro a El dorado. Výrazné aroma tropického ovoce, mandarinek, ananasu s nádechem kokosu a smetany. Tělo dále zjemňují použité ovesné vločky.
Divoké a rafinované pivo dozrávané v dřevěných sudech po červeném víně. Po prvním zrání je pivo refermentováno s čerstvými lokálními malinami v množství 300g na litr piva. Po dalších měsících zrání a refermentace s ovocem vzniká Milica. Suché a uhlazené pivo s velmi výrazným ovocným aroma, lehkou kyselinkou a nemalou dávkou funku a tříslovin.
Podle některých začal obývat zatrubněný potok a jeho – původně humanoidní tělo – se začalo proměňovat v podivnou chapadlovitou věc. Svůj žal začal utápět v pivu a stal se škůdcem socialistického hospodářství, které jej připravilo o všechno. Po revoluci se z Chříče odstěhoval neznámo kam. Někteří místní tvrdí, že se dal na politiku.
Nové světlé, třináctistupňové, svrchně kvašené a dosti aromatické pivo s názvem Hastrman je připomínkou této neopominutelné postavy chříčského panoptika.
Jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jeho základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které přidáním višňového extraktu a likéru získává působivou temně červenou barvu a jedinečnou chuť. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží, pod ní se rozvine úžasná vůně zralých višní.Je vhodné jako aperitiv, výborně se hodí také k sýrům a dezertům. Hodnocení RateBeer 88.
Jediný filtrovaný, nepasterovaný světlý ležák, jedenáctka Hvozd, se vyznačuje zlatavou barvou, která je zvýrazněna jiskrnou čirostí. Jemná filtrace snižuje kvasničnou chuť tohoto piva. Díky tomu, že Hvozd není pasterovaný, zůstává zachována čerstvá a osvěžující chuť. Hořkost i plnost odpovídají dané kategorii piva, tedy 11° ležáku.
Pivo vařené jednou ročně na Sv. Martina. Hodí se k huse, sladové a příjemně chmelové. Pivo vařené jednou ročně na Sv. Martina. Hodí se k huse, sladové a příjemně chmelové
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.
Tento kyseláč má podobný základ, jako náš Sunshine, ale že se blíží ty Vánoce, udělali jsme ho silnější. Z ovoce v něm naleznete jablko, hrušku a broskev, které je doplněné vanilkovými lusky a skořicí. V aroma vyčnívá skořice a ovoce, kyselost je pak spíše menší, aby Žemlovka zůstala dobře pitelná.
Blackcurrant Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím černého rybízu, který dává pivu nejen krásnou červenofialovou barvu, ale zejména výraznou kyselou, květinovou a lehce zemitou chuť.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Dnes moderní studené chmelení používali staří čeští sládci již dávno. Tento postup vytěží z žateckého chmele to pravé. Vzniká tak pivní delikatesa výrazné chmelové vůně s překvapivě příjemnou hořkostí v chuti a s obsahem alkoholu 5%.