Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo na počest Adamova syna Antonína. Adam uvařil svému klukovi pořádné pivo.
Sestavil tak recept na dvanáctku, která je uvařená z plzeňského sladu a žateckého chmele. Pivo je jednoduché, suché a hořké a nese název jak jinak než Tonda.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Spojením našeho piva Jonas, pale ale s ovocnými tóny, sladším liči a pálivějším chilli, vám můžeme nabídnout osvěžující pivo se slabším ovocným nástupem, které přechází ve středně pálivé zakončení. Výsledkem je harmonické, stále dobře pitelné pivo.
Světlý, dvourmutově vařený speciál, s výraznějším tělem. Vařen ze světlého, mnichovského a karamelového sladu. Příjemně plný v chuti jako lehkým oříškovo sladovým dozníváním. V barvě tmavě zlatá. Haleluja
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
Skutečně načervenalá středně zakalená barva s velmi živou pěnou, která po nalití kroužkuje a opadá na hladinu. Vůně je jemně alkoholová, rozinková, ovocná a decentně kvasnicová. V chuti se objevuje menší říz a další tóny po tmavém ovoci, rozinkách a stopy karamelu. Doznívání je příjemně nasládlé s kvasnicovou a ovocnou stopou.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
OPICE SLAVÍ 6 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili něco silnějšího: tmavé pivo ve stylu Baltic Porter s přídavkem kokosu o síle 20% EPM. Pro výrobu tohoto piva se používá kombinace karamelových a čokoládových sladů, je spodně kvašené a leželo 6 týdnů. V pivu dominuje aroma tmavých sladů s nádechem čokolády, karamelu, trošku kávy. Do ležení se ještě přidával opražený strouhaný kokos. Tak na zdraví!!!
OBLAKA jsou nové DDH IPA s chmely Idaho7, Chinook, Cashmere, Citra a Azacca. Mísí pryskyřičné a grepové tóny s vůní sladkého tropického ovoce. Chuť je výrazně chmelová bez hořkého doznívání. Pitelnost vysoká i přes sílu původního extraktu.
Nealkoholický Mango Ale je osvěžující pivo tropického profilu se solidní dávkou mangové dužiny, marakuji a calamansi. Abyste si vychutnali jeho chuť, nalijte do sklenice také ovocnou usazeninu, která se může hromadit na dně láhve.
Letní novinka, Scaybort 8...lehká, extrémně pitelna hazy osmička. Díky použitému pšeničnému sladu a méněprokvášejícím kvasnicím můžete očekávat, na osmičku, vyšší tělo. Chmely ekuanot a cascade vytváří krásně citrusové aroma. Hořkost je jemná, nižší
Elektra je ovocný kyseláč s vysokým podílem pšeničného sladu, kde se kyselost vytváří přírodní cestou za pomoci laktobacilů. Původně vznikla jako speciální várka pouze na Tap Takeover v pivnici Malt Worm v Brně. Ale co naděláš, když všem tak moc chutnala... Tento Sour Ale v moderním podání Gose je ochucený koriandrem, solí a hromadou višňového pyré. Chmelová hořkost je zde prakticky neznatelná, pivo má dobrou pitelnost s ovocnými tóny a jeho kyselost sráží lehká slaná linka. Na patnáctistupňové pivo se pije až nebezpečně dobře.
Vlajková loď pivovaru. Americká West Coast IPA nacpaná Citrou a Mosaicem, se svěží ovocně sladkou vůní tropického ovoce, ananasu, pryskyřice a citrusů a s chmelovou hořkou chutí se suchým dozníváním.
100% přírodní nealkoholický nápoj s pěnou je vyráběný z českého chmele, českých bylin a vlastního cukerného sirupu bez umělých sladidel. Chmelonáda je osvěžující nápoj s příjemným chmelovým aroma.