Svrchně kvašené ochucené světlé plné pivo se sníženým obsahem lepku, nefiltrované, nepasterizované
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Deer Beer - Let´s Cook Mango (0,5L)
- Napsat hodnocení
Let's Cook – máme rádi experimenty. Co se stane s mírně kyselým a slaným Gose
Dodavatel: Deer Beer.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
- Obsah
- 0,5 L
- Alkohol
- 4,6 %
- Stupňovitost
- 11°
- Barva
- Světlé
- Způsob kvašení
- Svrchně kvašené
- Pivní styl
- Gose
- Použití chmele
- neuvedeno
- Slad
- neuvedeno
- Země původu
- Polsko
- Balení
- Sklo
- Hořkost
- neuvedeno
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Box obsahuje čtyři různé plechovky Božího piva a je zapečetěn vánoční samolepkou:
1x 500 ml Boží Ležák! (Czech Premium Pale Lager)
1x 500 ml Boží Session IPA! (Session IPA)
1x 500 ml Boží NEIPA! (New England IPA)
1x 500 ml Boží Stout! (Coffee Stout)
Tropická IPA až po okraj nabitá chutí a vůní ovoce přímo z horkých zemí. Osvěžující a osvěžující.
Dodavatel: Pivovar Nepomucen
Havajský válečník Koa symbolizuje spojení zelených havajských ostrovů a našeho světlého speciálu Válečník.
Zelený speciál
Dodavatel: Pivovar Nomád
Mohlo by být pivo ještě ovocnější, než naše dvě předchozí Yummy? Navýšili jsme množství ovoce a ovesných vloček a navíc přidali slušnou dávku mexické vanilky. Teď opravdu obsahuje více šťávy než piva. Zážitek začíná explozí manga, následuje příjemná vlna meruněk a končí osvěžujícím charakterem ovocného koláče. Jakmile se jednou napijete, je těžké přestat - takže buďte opatrní, protože po tomto zdravém začátku dne nebudete moct jít do práce.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Další kooperační várku jsme vařili s Třínohým jelenem. Jedná se o žitnou IPU napěchovanou Citrou, Amarillem a Simcoe. Nechte si chutnat.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.
Naše první setkání s neobvyklými norskými kvasinkami Kveik, fermentujícími při bláznivě vysoké teplotě. Chtěli jsme vyzkoušet, jaký rozdíl přináší tyto kvasnice do moderní NEIPA. Tento světlý ale je kalný jako mlha nad fjordem a korunuje ho nadýchaná bílá pěna. Přináší intenzivní aroma mandarinek a peckovin vytvořené směsí jedinečných kvasnicových esterů a vydatné dávky chmelů El Dorado a Azacca.
Sv. Romedius je patronem rodu Thunů. Podle legendy zkrotil divokého medvěda. Medvěd mu totiž roztrhl koně a Romedius se rozhodl jet tedy na něm. Medvěd jako zázrakem zkortl, nechal se v klidu osedlat a Romedius na něm dojel až do svého cíle. Tak praví legenda.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Než nám skončí léto, chceme do vás nalít ještě jedno extra lehké a extra nachmelené pivo určené na dlouhé teplé večery. Lehký, jemně sladový základ spolehlivě podpoří mohutnou porci chmele, kterou jsme do něj nasypali a která se vám zakousne do jazyka. Novozélandsko-americké kombo chmelů Pacific Sunrise a Talus vytváří aroma rozmanitého exotického ovoce, kterému dominuje mandarinka s nádechem kokosu, a krásně kontrastuje s intenzivní hořkostí. Tohle pivo vás dostane.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Světlé koloniální pivo typu Indián Pale Ale jsme po mezinárodní roztržce s atomovou velmocí poctili jménem jiného bojovníka za svobodu.
Zakysaná zmrzlina s mangem, kardamonem, himalájskou růžovou solí a limetkovou šťávou
New England IPA ze série IPA TONE prezentuje vlastnosti experimentální chmelové odrůdy HBC 586 ze severozápadního pobřeží USA. Tato odrůda v sobě maximalizuje sladké tóny broskví a dalších šťavnatých peckovin, které jsou doplněny mírnou kořenitostí. Na doplnění tónů tropického ovoce byl použit oblíbený chmel Mosaic.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Medlánecký kluzák je inspirován letištěm a letadly městské části Medlánky. Sladové tělo přímo klouže do hrdla. Lehce nasládlé a příjemné, přitom živé a energetické pivo.
Černý rybíz je prostě skvělé ovoce. Sladké, výrazně kyselé a velmi aromatické. Výborně se hodí do krémově sladkého a příjemně kyselého základu, který používáme na naší smoothie řadu piv. Tentokrát jsme přidali na kyselosti a lehce jsme ubrali na stupňovitosti a alkoholu, aby byl tento kyseláč osvěžující i na parné léto. Pro dotvoření vůně jsme přidali madagaskarskou vanilku a pro hutnost trochu pomerančového pyré.
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.