Dry-hopping: Nectaron, Sabro Uvařeno k příležitosti jarní rovnodennosti.
Dodavatel: Pivovar Clock
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Box obsahuje čtyři různé plechovky Božího piva a je zapečetěn vánoční samolepkou:
1x 500 ml Boží Ležák! (Czech Premium Pale Lager)
1x 500 ml Boží Session IPA! (Session IPA)
1x 500 ml Boží NEIPA! (New England IPA)
1x 500 ml Boží Stout! (Coffee Stout)
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Dry-hopping: Nectaron, Sabro Uvařeno k příležitosti jarní rovnodennosti.
Dodavatel: Pivovar Clock
Pokud máte rádi kyselé, na Vánoce jsme si pro vás připravili tématický kyseláč se sváteční chutí hrušek, skořice a zázvoru. Použili jsme poměrně velké množství hruškového pyré (200 gramů na litr), takže se můžete těšit na opravdu vydatnou chuť.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Lindemans Framboise se vyrábí přidáním alespoň 30% malinového filtrátu z vlastních malin do klasického, kyselého, nejméně rok starého lambiku. Toto pivo se vyznačuje jemnou ovocnou vůní s nádechem karamelu, jemnou kyselostí lambicu a krásnou, tmavě růžovou barvou.
Rádi byste ochutnali zajímavé pivo? Pak je ČERVENÁ určitě něco pro vás. Pivo pro ty, kteří se odváží riskovat. Má plnou a silnou chuť s příjemnou třešňovou příchutí. Pozor: je to velmi jemné pivo.
Dodavatel: De Brabandere
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.
Kocour Sumeček, v angličtině Catfish, je zástupcem hořkých svrchně kvašených piv kategorie American Pale Ale chmelených za studena. Chmelem se opravdu nešetřilo, neboť na vývoji receptury se podíleli kamarádi z pivovaru Ballast Point v San Diegu. Výrazně hořká, ale zároveň dobře pitelná jedenáctka. Objevte Ameriku!
Kocour pivovar Varnsdorf
Nealko Pastry Sour s mangem, marakujou, pomerančem a yuzu.
Browar Nepomucen & Deer Bear
Dodavatel: Pivovar Nepomucen
Spojením našeho piva Jonas, které díky použitím kvasnic kveik má v sobě ovocné tóny, a výtažku z černého rybízu vám můžeme nabídnout výrazně ovocné pivo s lehce kyselým dozníváním.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016.
Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.
Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Agnus k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou dávku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.
Piwakawaka je jméno vzácného ptáka, který žije pouze na Novém Zélandu. Stejně tak vzácný je i novozélandský chmel Riwaka, který jsme použili na chmelení tohoto piva. Donedávna se tento chmel skoro neexportoval z Nového Zélandu. Jeho výsadba (acreage) byla tak nízká, že si ho místní pivovary raději nechaly pro sebe. Riwaka z poslední sklizně tomuto pivu přináší výrazné angreštovo-citrusové aroma a dodává pivu jemnost. To vše zaobalené lehkým tělem s adekvátní nevtíravou hořkostí.
Dodavatel: Pivovar Chroust
V naší sérii piv Evolution zkoušíme a představujeme nové české experimentální odrůdy chmele. Používáme celé sušené hlávky vždy do lehkého piva, kde může aroma chmele pořádně vyniknout. Pro Evolution #007 jsme vybrali odrůdu NŠH 14/18.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Pořádná plná NEIPA s tím nejvíc dank chmelem, jaký jsme mohli najít. Rádi začínáme rok chmelenými pivy a konfrontujeme nové a staré přístupy k vaření IPA. Capulin je název pro malebnou sopku v Novém Mexiku, kde ještě před několika lety divoce rostl náš nový oblíbený chmel Zappa. Hustý a krémově jemný zakalený základ podporuje komplexní aroma zralé papáji, lesních plodů, tabáku a konopí. A že nevíte, co je to dank? To vlastně úplně přesně nikdo, ale takhle nějak si oblíbený termín na popis omaných vůní zakázaných bylin vykládáme my.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Americká verze India Pale Ale, která je více chmelenější než anglická IPA.
Je vařená přímo světoznámým sládkem Toshim Ishiim, který se specializuje na americká piva a umí perfektně sypat chmel. Při vaření použil ty nejšpičkovější a také nejdražší americké chmele, čímž dosáhl vysoké chmelenosti a lahodné komplexnosti.
cena včetně vratné lahve 5 Kč
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Brňáci nás naučili na Zelený čtvrtek pít zelené pivo. Proč ne, ale my na to jdeme jinak. S kopřivou a hořkostí piva Session IPA. Dnes je prostě škoda umřít.
Ano, zelené pivo na Velikonoce. My jsme zvolili belgický ejl a kopřivu.