Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali pražený kokos.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
Vánoce bez Ježíška si už neumíme představit, a tím myslíme jak bytost z křesťanských bájí, tak i naší nekompromisní Double IPA.
Ježíšek je silná IPA dle střihu západního pobřeží Spojených států, ve kterých vynikne charakter amerických "old-school" chmelů. Tyto takzvaně "céčkové" chmely (Columbus, Chinook, Centennial) propůjčují Ježíškovi výraznou pryskyřičnost a vyváženou hořkost, které pak o bohaté ovocné aroma obohatí aromatické chmely Mosaic a Citra.
Lehká a velmi pitelná Session Hazy IPA, jemně zakalená. V pivě můžete cítit pomerančové tóny z pomerančových slupek a intenzivní citrusovou chuť z chmelů Citra a Amarillo.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
K vytvoření chuti tropického ovoce jsme u tohoto piva nepoužili převážně studené chmelení, nýbrž přímo mango. To jsme vložili do sametového a krémového těla, které je výsledkem přidání většího množství ovesných a pšeničných vloček ???? doplněných kapkou laktózy.
Lumina je naše zářivé světlo, zářící šťavnatými tóny tropického ovoce. Chmelové aroma manga a ananasu vás vede k výbušné chuti, zábleskům jemných citrusových odlesků a osvěžující vyvážené hořkosti. Naše zjevení sezení pivo pije s měkkým pocitem v ústech a rozlévá se s krásným lehkým oparem.
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Vlhká a šťavnatá IPA s použitím Simpsons Light Malt v kaši pro sladce hladké tělo. U chmele jsme uvážlivě hořkovali Magnum v kotli a následně Citra T90 jak ve vířivce, tak v dry-hoppingu. Vůně/chuť je plná ovoce, vlhká a pryskyřičná, s velkým množstvím tropického manga, což dává více pitelnosti. Tato IPA, kvašená našimi domácími kalifornskými kvasnicemi pro osvěžující čistý závěr, je také naším prvním bezlepkovým pivem s použitím Brewers Clarex®
Toto belgické pivo typu Belgian Pale Ale se vaří z pramenité vody, ječného sladu, chmelových hlávek, kandovaného cukru a kvasinek. Zvláštností je dvojí chmelení v různých fázích výrobního procesu a dokvašuje se v lahvi.