Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
V naší sérii piv Evolution zkoušíme a představujeme nové české experimentální odrůdy chmele. Používáme celé sušené hlávky vždy do lehkého piva, kde může aroma chmele pořádně vyniknout. Pro Evolution #007 jsme vybrali odrůdu NŠH 14/18.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pokud máte rádi kyselé, na Vánoce jsme si pro vás připravili tématický kyseláč se sváteční chutí hrušek, skořice a zázvoru. Použili jsme poměrně velké množství hruškového pyré (200 gramů na litr), takže se můžete těšit na opravdu vydatnou chuť.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Obrovské množství mangového pyré jde do dalšího jediného ovocného piva z pivovaru Hopito . V tomto kalném Sour Ale najdeme především mangové pyré, ječné a pšeničné slady, ovesné vločky, laktózu, kvasinky a bakterie Lactobacillus Plantarum. Osvěžující záležitost pro každé roční období!
Rozhodli jsme se letos uvařit pro vás speciální pivo pro váš novoroční přípitek. Zajeli jsme do Karlštejna, kde jsme si z Výzkumné stanice vinařské nabrali tři čtvrtě metráku vinného moštu a smíchali ho se základem Brut IPA chmelené novozélandským chmelem Nelson Sauvin a německým Hallertauer Blanc. Výsledné pivo je příjemně ovocné, super suché, perlivé a velmi pitelné.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Speciální pivo vařeno k příležitosti 850 let od první písemné zmínky o hodonínském hradu, v jehož bývalých prostorách dnes náš pivovar sídlí. U středověkého piva jsou chmely pouze na hořkost. Tomuto pivu dávají chuť i vůni slady! Zajímavě se v pivu projevuje zejména slad nakuřovaný, který nám připomíná, jak se ve středověku sušil slad na valachu u otevřeného ohniště.
"Pro konec roku a jsme si připravili 2 vánoční speciály - první pouštíme ven už tento týden a jmenuje se Black Breed - ovesný stout s kokosem. Ve verzi 2023 jsme ubrali na extraktu - jde o třináctku - a zato pořádně přidali kokosu."
Svrchně kvašené pivo typu APA, ve kterém byla dominantně použitá odrůda amerického chmele Comet dodávající pivu aroma citrusů, grepu a trávy. Při výrobě mladiny bylo použito infuzní rmutování na americký způsob. Vůně a aroma piva jsou podpořeny studeným chmelením. V rámci stylu APA střední hořkost s cílem podpořit vysokou pitelnost piva. Born in the USA, brewed in Krásná Lípa.
Wild Ale s rebarborou barikovaný v dubových sudech. Toto spontánně kvašené pivo nabízí celou paletu ovocných kyselých chutí, které jsou v harmonii s divokým charakterem piva. Intenzita rebarbory se kvašením vybalancovala pouze jako skrytá sladkost, kterou budete chtít znovu objevovat v dalším doušku.
Toto pivo je naším příspěvkem do stále populárnější kategorie polotmavých (granátových) spodně kvašených piv. Jeho příjemná nižší hořkost je v dokonalé harmonii s lehkou chutí karamelu, oceňovanou především ženami. Měděná barva lahodí oku každého milovníka dobrého piva.
Naše letošní vánoční New England IPA vám zprostředkuje chuť australského chmelu Galaxy a jen a pouze jeho. Díky tomu můžete cítit chutě marakuji, citrusů a broskví. To celé s nižší hořkostí a vysokou pitelností i přes vyšší sílu.