Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Obrovské množství mangového pyré jde do dalšího jediného ovocného piva z pivovaru Hopito . V tomto kalném Sour Ale najdeme především mangové pyré, ječné a pšeničné slady, ovesné vločky, laktózu, kvasinky a bakterie Lactobacillus Plantarum. Osvěžující záležitost pro každé roční období!
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Autenticky italský ležák vařený s vášní a nejkvalitnějšími přísadami, se stejnou recepturou od roku 1859. Speciální směs kvalitního chmele vytváří vyvážený ležák s chmelovými a ovocnými tóny, zakončený mírnou hořkostí a čistou pachutí. Birra Moretti lze perfektně sladit s jídlem, například s vynikajícím těstovinovým pokrmem.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
Hazy IPA náš oblíbený pivní styl. Zakalené, voňavé a stále hořké pivo. Toto je začátek nové série piv s názvem "Its time for...". Tentokrát chmeleno odrůdou Mosaic jak v klasické, tak Cryo variantě.
Rezident je spodně kvašený ležák českého typu vařený tradičním postupem. Nefiltrovaný a nepasterizovaný, s vyváženou hořkostí danou žateckými odrůdami chmele Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Středně plné sladové tělo, barva světle zlatá.
Krásně čistá, vyvážená a výborně pitelná IPA. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením. Svrchně kvašené pivo.
Pub fiction /ˈpʌb ˈfɪkʃən/ n. 1. Mnohdy ne zcela věrohodné historky, jejichž originalita koreluje s počtem vypitých piv.2. Světoznámá NEIPA z Plzeňského pivovaru Raven plná chmelů Idaho 7, Mosaic a Simcoe
Ve spolupráci s moravským pivovarem Thrills vzniklo duo Session IPA. Naše iterace použila tradiční anglický slad Maris Otter, který pivu propůjčuje unikátní sušenkový charakter. Plejáda amerických chmelů se pak stará o moderní chmelový profil, plný citrusů, jehličí a ovoce.
Skvěle vyvážena a šťavnatá hazy ipa s ovocným profilem který získala zejména z použitých citrusových a svěžích chmelů citra galaxy a cascade při DDH. Plná vyvážená, osvěžující chuť a džusový charakter.