Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Obrovské letadlo reprezentuje obrovské pivo. Z našeho Russian Imperial Stoutu je nejvíce patrná bohatá chuť pražených sladů, která je dohromady s vysokou hořkostí, zakončená tóny ovoce. Příjemně zahřeje na jazyku se sladkým závěrem.
Hazy Jane je vermontský styl IPA, s nízkou hořkostí pozadí, nabitý intenzivním šťavnatým ovocným charakterem. Ananas, peckoviny, mango, lehká pryskyřice a náznaky limetkové kůry - tato šťavnatá IPA je plná a hladká, což zvyšuje jemnou chuť zralého ovoce.
Kazbek je český chmel a byl první ve vlně nových aromatických odrůd. Má vůni citrusů, sladkého ovoce a lesních plodů, ale stále má charakter ušlechtilého chmele. V Cold IPA jsme nechali Kazbek vyniknout na světlém základu z plzeňského sladu a rýže a podpořili ho špetkou Citry.
Světle žlutá barva, nižší bílá pěna. Aroma citrusů, chmelových pryskyřic a ananasu. Lehké tělo, vysoká hořkost a nižší říz. Vydatně nachmelenou Session IPA doplňují tóny ananasové štávy, které dohromady tvoří osvěžující letní pivo.
Využili jsme vyšperkovaného receptu naší nejprodávanější New England IPA a na jejím základě uvařili pivo, které vás intimně seznámí s charakterem novozélandského chmelu Nelson Sauvin, jehož unikátní složení aromatických olejů přináší intenzivně ovocné chutě a vůně, které připomínají bílé hroznové víno.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Nejen pro muzikální nadšence máme v nabídce tuto stylovku. Ostré, čisté, se zvýšeným účinkem citrusových riffů, které dodávají pivu šťávu a místo ve středu pozornosti.
Degustační pocity: vůně čistá, souznívá chmel i slad. Po napití samet na jazyku, na desítku překvapivě plné pivo a hořkost akorát s pozvolným nástupem. Pevná, sněhově bílá pěna. Jeden lok nestačí, máte nutkání dopít celou sklenici.
Lehká, šťavnatá Hazy APA dry chmelená Citrou a Mosaic s přídavkem citronů z pobřeží Amalfi. Uvařili jsme ho s našimi přáteli z Italo Kochando - DJského kolektivu, který je známý hledáním a mícháním jedinečné diskotéky Italo. Naskenováním QR kódu se přenesete do party atmosféry těch nejlepších DJ mixů a speciálního playlistu připraveného Italo Kochando crew, který se k našemu pivu skvěle hodí.