Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kooperace dvou českých létajících pivovarů, Falkona a Černého Potoky. Tahle zakalená session NEIPA má v sobě kromě tradičních surovin také vrbovku a brusinkové pyré. Část z výtěžku je věnována nadaci Muži proti rakovině.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Král Prahy 2020. Klasický český světlý ležák. Vyvážená sladová chuť s jemným chmelovým charakterem. Zemitost a střední hořkost. Výborná pitelnost. Plnější sladové tělo. Zlatá barva a hustá krémová pěna.
Ocenění:
1. místo v pivní soutěži Král Prahy 2020 https://www.prvnipivniextraliga.cz/cesky-lezak/kral-prahy-2020-vik-uhrineves-a-cobolis/
Sladký a plný Stroopwafel Ale uvařený ve spolupráci s holandským pivovarem Sisters. Waffle Dance jsme uvařili s holandskými sušenkami Stroopwafels a českým pivním zápalem.
Jedná se o společný projekt Hotelu Ostrov a Pivovaru Falkenštejn. Polotmavý ležák Ostroff je spodně kvašené pivo českého typu uvařené tradiční technologií z pěti druhů sladu, chmelené odrůdami Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Pivo jantarové barvy, které osloví vyvážeností karamelových tónů a jemné hořkosti. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Pro náš první skotský ALE jsme vybrali jeho Light verzi. Jedná se tedy o desítku s překvapivě hutným tělem díky použití anglických sladů. Zároveň vás překvapí výraznější hořkostí vytvořenou anglickým chmelem Challenger. Pivo jsme uvařili při příležitosti skotských her na Zichovci.
Skutečně načervenalá středně zakalená barva s velmi živou pěnou, která po nalití kroužkuje a opadá na hladinu. Vůně je jemně alkoholová, rozinková, ovocná a decentně kvasnicová. V chuti se objevuje menší říz a další tóny po tmavém ovoci, rozinkách a stopy karamelu. Doznívání je příjemně nasládlé s kvasnicovou a ovocnou stopou.
Silný tmavý "ejl" s vanilkou, macerovanou v karibském rumu a promytou výběrovou kávou z Etiopie hned ze 4 pražských pražíren (Rusty Nails, Candycane, Alf&Bet a Respekt Coffee), kterou jsme použili v teplém i studeném procesu výroby. Výsledkem je tmavý silák s vůní hořké čokolády, melasy, cedrového dřeva, středně plným tělem a dozníváním lesního ovoce.
Pivo, které vás protáhne! Jak už název napovídá, jedná se o pivo vycházející z tradiční pochoutky z jablek a křenu. My jsme tak do piva kromě klasických surovin přidali 300 kg jablečného pyré a 15 kg čerstvě nastrouhaného křenu, u kterého jsme si v pivovaru pěkně poplakali. Pivo je krásně vyvážené, v aroma je cítit křen, v chuti se jablka hezky pojí s křenem a výsledkem je tak velmi uniktání pivo, které určitě stojí za ochutnání.
Čerstvá várka! Growler Sour Ale vychází z naší série Sorbetů, ale přináší pár vylepšení. Ovocný základ tvoří hlavně halda malin s dávkou brusinek na umocnění šťavnatosti (a barvy). K tomu jsme o něco zhutnili základové pivo a přidali dvojici neovocných prvků. Sušená máta použitá ve vířivé kádi přidává špetku svěžesti, která kontrastuje s čokoládou přidanou ve studené fázi procesu. Tohle příjemně kyselé a osvěžující pivo by mohlo být to pravé, co si teplé jarní dny žádají.
Tato aromatická saison osvěží každého i v nejteplejším dni. A pokud si je třeba připomenout léto, nic to neudělá lépe než pravé letní plody: černý rybíz a arónie.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Kvasnicové pšeničné pivo číslo 1 v Německu a jedno z nejoblíbenějších na světě. Přirozeně zakalený, ve skle sametově zlatavý a se silnou hlavičkou pěny, která si to jméno opravdu zaslouží. Tato pšeničná pivní klasika z Mnichova hned po přípravě voní po banánu. Odborník ochutná nádech manga a ananasu a chválí krásnou rovnováhu sladkosti a hořkosti. Milovníci piva si vychutnají jemné kvasinkové aroma a nádherně jiskřivou jemnost. Je to typické pivní zahradní pivo, které spojuje lidi z celého světa.