Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Karbaník 10° klasická česká desítka výrazné hořkosti a plné chuti, pro zahnání věčné žízně. Pivo, které udrží vaši mysl nezkalenou až do dlouhého rána. Vyrovnanou chuť a vůni dodává Žatecký poloraný červeňák, který si sami vybíráme přímo u pěstitele. Pivo, která vám přinese dobrou kartu!
Dodavatel: Pivovar Chříč
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky. 12% světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Použité odrůdy chmelu: Most (CZ), Taiheke (NZ), Moutere (NZ), Nelson Sauvin (NZ) a Summit (USA). Věříme, že v tomto pivu se nám podařilo z chmelu dostat maximum aroma. Příjemné a silné chmelové aroma, výrazná hořkost, zároveň však prudká pitelnost.
Abychom vám v tekuté formě přiblížili chuť toho asi nejslavnějšího vánočního cukroví, uvařili jsme hutný a silný milk stout. Stout s laktózou není žádný výmysl moderní doby, vyrábí se už sto let a má to důvod – laktóza, mléčný cukr, je pro pivní kvasinky nekvasitelná a tak si pivo zanechá vyšší sladkost. Přídavek velkého množství vanilky a kakaových bobů dotváří celkový úmysl a Rohlíček tak bude skvělým partnerem k cukroví vaší babičky.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Holly, příjemně vyladěná IPA ve které se dobře doplňuje charakter 2 populárních amerických chmelů Sabro a El dorado. Výrazné aroma tropického ovoce, mandarinek, ananasu s nádechem kokosu a smetany. Tělo dále zjemňují použité ovesné vločky.
Světlý ležák zlatavé barvy sladové až lehce bylinně chmelové chuti s jemnou hořkostí po Žateckém poloraném červeňáku se středním řízem i plností těla. Velmi lehce pitelný na svoji vyšší stupňovitost.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.