West coast ipa s výraznější hořkostí a grepovým dozníváním.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nealkoholické pivo ve stylu Sour Ale, s přídavkem pomerančové šťávy!
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
West coast ipa s výraznější hořkostí a grepovým dozníváním.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Session Sour IPA s čajem Earl Grey, meduňkou od naší "holkyprovsechno" a chmely Cascade, Chinook.
Dodavatel: Pivovar MadCat
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Dodavatel: Wild Creatures
Letos jsme pro Vás do Dárečku zabalili docela netradiční ležák. V sypání jsou kromě plzeňského sladu, zastoupeny i ovesné vločky, a spousta pšenice ve sladované i nesladované formě. Okořeněný je pomerančovou kůrou, kardamomem, a kopou moderních chmelů Superdelic, Bru-1 a Hallertau Blanc.
Dodavatel: Pivovar Mazák
Čerstvá várka! Tradiční. Český. Plzeňský. Klasický varný postup s dvojitou dekokcí, dlouhou dobou ležení a pouze z nejlepších českých surovin. Používáme humnový slad z kounické sladovny pana Klusáčka a chmel Žatecký poloraný červeňák, abychom získali plné sladové tělo, ušlechtilou chmelovou vůni a příjemnou hořkost, díky níž se těšíte na každý další doušek.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Dodavatel: Kamenice nad Lipou
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Máme nový ležák? Ano. Řekli jsme si, že bychom ho trošku předělali. Pořád se jedná o klasický český světlý ležák, jen jsme zvýšili stupňovitost na 12% EPM a upravili sypání sladu. Výsledek je podle nás supr, ale váš názor je důležitější. Tak na zdraví!
Svrchně kvašené pivo stylu American pale ale. V chuti sladové, ovocné, citrusové, lehce bylinné. Střední říz, střední plnost těla. Hořkost je střední, doznívání delší, sladové, s ovocnými tóny tropického ovoce, limetky, ananasu a manga. Pro chmelení byly použity tři druhy chmele.
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Celý den poctivě vařené, týden řádně kvašené a šest týdnů dobře uleželé Pořádné Pivo. Hořický ležák PP 12° je čistý, bez chyb, provoněný žateckým chmelem, výborně pitelný a přesto v mnoha směrech osobitý.
Je již vyhlášený nejenom v našem Východočeském kraji a má oficiálně uznanou značku regionálního produktu.
Už jste měli IPA s pomerančem, sour s kiwi i göse s malinou? A co takhle britský ejl se švestkou? Plné tělo tohohle polotmavého angličana doplňuje typicky britský kořenitě-zemitý chmel a šmrnc mu dodávají ovocné tóny čerstvých švestek.
Naší stálici Robina moc dobře znáte, Nyní jsme se do této APA s chmely Simcoe a Citra rozhodli přidat grep a tak trochu rozjasnit jeho projev. Ovocný charakter grepu se krásně pojí s charakterem amerických chmelů a vytváří krásně pitelné pivo, od kterého nebudete chtít odtrhnout rty.
Válečník vzdává hold děčínským baskeťákům, Válečníkům. A protože to nejsou žádná "vořezávátka", je náš Válečník hořký speciál, který na první chmelení používá americký chmel Warrior. Válečníka. Prostě Válečník každým douškem.
Dodavatel: Pivovar Nomád