Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Naše první setkání s neobvyklými norskými kvasinkami Kveik, fermentujícími při bláznivě vysoké teplotě. Chtěli jsme vyzkoušet, jaký rozdíl přináší tyto kvasnice do moderní NEIPA. Tento světlý ale je kalný jako mlha nad fjordem a korunuje ho nadýchaná bílá pěna. Přináší intenzivní aroma mandarinek a peckovin vytvořené směsí jedinečných kvasnicových esterů a vydatné dávky chmelů El Dorado a Azacca.
IlSano a chmelinka, to je naše NOVINKA‼️ Nikde jinde na světě není, tohle pravé chmelové osvěžení‼️ Proto neváhej a první minerálku s chmelem hned ochutnej‼️ Protože nic lepšího není, než naše chmelové osvěžen
Autenticky italský ležák vařený s vášní a nejkvalitnějšími přísadami, se stejnou recepturou od roku 1859. Speciální směs kvalitního chmele vytváří vyvážený ležák s chmelovými a ovocnými tóny, zakončený mírnou hořkostí a čistou pachutí. Birra Moretti lze perfektně sladit s jídlem, například s vynikajícím těstovinovým pokrmem.
Summer Ale 9% je letní pivní speciál. Chmel Idaho dodává pivu chuť citrusů a tropického ovoce. Pivo se vyznačuje výbornou pitelností. Summer Ale 9% má navíc dochuti jemný mandarinkový tón.
Zlatá barva, bílá pěna. Vyvážené aroma sladu a žateckého chmele. Plnější sladové tělo, středně prokvašené s vyšším řízem. Střední hořkost s důrazem na extrakci příjemné chuti žateckého poloranného červeňáku. Velmi pitelná slabší verze českého ležáku vhodná k uhašení žízně.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Věříme, že klasické české tmavé ležáky si zaslouží pozornost a měly by si najít cestu zpět do půllitrů i srdcí
milovníků řemeslného piva. Abychom jim pomohli se tam dostat, oživujeme Soulmate - příjemně plný, pražený ležák s výrazným ořechovým aroma, s tóny hořké čokolády a ušlechtilého chmele. Tmavé tělo je korunováno působivou bílou korunou s příjemnou krémovou texturou. Soulmate - spřízněná duše.
Krásně čistá, vyvážená a výborně pitelná IPA. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením. Svrchně kvašené pivo.
Výroba "jablečného piva" se vrací k tradici našich předků. Už Keltové míchali pivo s jablečnou šťávou a pili ho během svých slavností sklizně. Jablka z vlastních sadů přidávají v Lindemansu do minimálně rok starého lambiku a získávají tak unikátní spojení ovocné sladkosti a lambické kyselosti, s typickou zlatavou barvou. Na první ochutnání je plné, syté, s osvěžujícím dozvukem.