Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Summer Ale 9% je letní pivní speciál. Chmel Idaho dodává pivu chuť citrusů a tropického ovoce. Pivo se vyznačuje výbornou pitelností. Summer Ale 9% má navíc dochuti jemný mandarinkový tón.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Spojením sil dvou západočeských řemeslných pivovarů vznikla nová West Coast IPA. Silné speciální svrchně kvašené pivo s extra světlou zlatavou barvou a smetanově hustou pěnou. Díky použití amerických a novozélandských chmelů má pivo ovocně, kořeněné aroma s vyšší hořkostí.
New England IPA ze série IPA TONE prezentuje vlastnosti experimentální chmelové odrůdy HBC 586 ze severozápadního pobřeží USA. Tato odrůda v sobě maximalizuje sladké tóny broskví a dalších šťavnatých peckovin, které jsou doplněny mírnou kořenitostí. Na doplnění tónů tropického ovoce byl použit oblíbený chmel Mosaic.
Polotmavý prémiový ležák konzervativního ražení – velikonoční speciál, který jsme po mimořádně kladných ohlasech zavedli do stálé nabídky. U Boha není nic nemožné!
Letos jsme pro Vás do Dárečku zabalili docela netradiční ležák. V sypání jsou kromě plzeňského sladu, zastoupeny i ovesné vločky, a spousta pšenice ve sladované i nesladované formě. Okořeněný je pomerančovou kůrou, kardamomem, a kopou moderních chmelů Superdelic, Bru-1 a Hallertau Blanc.
Svrchně kvašené pivo s výraznou vůní a chutí po ovoci. Při prvním přivonění ucítíte vůni zralého banánu a hřebíčku. Jedná se pivo bavorského typu a je pro něj charakteristický jemný zákal a hustá pěna. Vyrábí se z pšeničných a ječných sladů s nízkým chmelením. Pšeničné pivo je jemné a velmi osvěžující.
Vánoce bez Ježíška si už neumíme představit, a tím myslíme jak bytost z křesťanských bájí, tak i naší nekompromisní Double IPA.
Ježíšek je silná IPA dle střihu západního pobřeží Spojených států, ve kterých vynikne charakter amerických "old-school" chmelů. Tyto takzvaně "céčkové" chmely (Columbus, Chinook, Centennial) propůjčují Ježíškovi výraznou pryskyřičnost a vyváženou hořkost, které pak o bohaté ovocné aroma obohatí aromatické chmely Mosaic a Citra.
Francouzské dubové dřevo, ve kterém pivo kvasilo a zrálo, bylo několik let v kontaktu s fortifikovaným vínem lokus červený z produkce víno J. Stávek. Má proto ve finále nazlátlou barvu, aromatiku jahod, drobných lesních plodů a suchou dochuť s kyselinkou.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Původním Cloudem jsme se chtěli přiblížit tradičním belgickým ejlům, v této verzi jsme ovšem lehce odkročili od tradice a použili japonský chmel Sorachi Ace, který pivu dává neobvyklý chuťový profil s tóny kokosu a kopru.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
India Pale Lager K-45 je kombinace 2 pivních stylů. Vzali jsme to nejlepší z ležáku a okořenili ho pořádnou dávkou chmele jako u IPA. Výsledkem je chuťově netradiční ležák s vyšší hořkostí a specifickým chmelovým aroma. Jako úplně první jsme měli možnost otestovat českou odrůdu chmele Kazbek ve formě obohacených pelet G45. Ty se získávají kryogenní separací lupulinu z chmelových hlávek. Tímto postupem je odstraněn balastní materiál a docílí se intenzivnější a čistější chmelové aroma.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.