Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
New England IPA - tedy moderní pojetí stylu Indian Pale Ale. Charakteristický zákal doprovází intenzivní aroma citrusů a tropického ovoce, plná, džusovitá chuť a nízká hořkost.
Dodavatel: Měšťanský pivovar Kojetín
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
New England IPA - tedy moderní pojetí stylu Indian Pale Ale. Charakteristický zákal doprovází intenzivní aroma citrusů a tropického ovoce, plná, džusovitá chuť a nízká hořkost.
Než nám skončí léto, chceme do vás nalít ještě jedno extra lehké a extra nachmelené pivo určené na dlouhé teplé večery. Lehký, jemně sladový základ spolehlivě podpoří mohutnou porci chmele, kterou jsme do něj nasypali a která se vám zakousne do jazyka. Novozélandsko-americké kombo chmelů Pacific Sunrise a Talus vytváří aroma rozmanitého exotického ovoce, kterému dominuje mandarinka s nádechem kokosu, a krásně kontrastuje s intenzivní hořkostí. Tohle pivo vás dostane.
Jeho základem je světlý tzv. plzeňský slad. Ve velmi malé míře je doplněn světlým karamelovým sladem. Chmelen natřikrát českými chmely, přičemž ten poslední, Poloranný Žatecký Červeňák, mu dodává velmi příjemné pravé chmelové aroma. Díky nižšímu stupni prokvašení je pivo plnější, s nižším obsahem alkoholu. Výsledkem je velmi dobře pitelný ležák plzeňského typu, s mírně vyšší hořkostí a jemně sladovým tělem.
Pivovar Van Steenberge vytvořil Piraat v roce 1988 po úspěchu svého piva Gulden Draak. Jozef Van Steenberge použil stejné unikátní vinné kvasinky jako v Gulden Draak a vytvořil tak jedinečné, vynikající jantarové pivo.
Osvěžující NEIPA s vůní exotické ovoce a s nádechem kokosu a vanilky. Výrazný juicy charakter a lehkost díky spoustě ovesných vloček. Na studené chmelení jsme přidali slušnou dávku amerických chmelů SABRO a MOSAIC Cryo.
Letní ALE, kde září novozélandská stálice NELSON SAUVIN, doplněný chmely CITRA cryo a STRATA. Lehké tělo, svěží vůně citrusů liči a angreštu. K tomu osvěžující hořkost, která láká k dalšímu napití.
Motueka je elegantní novozélandská odrůda chmele se specifickým charakterem čerstvě rozdrcených limetek. Tu jsme nyní použili v naší sérii lehoučkých, ale bohatě chmelených ejlů Veni Vidi. Ochutnejte!
Znovu s celým světem oslavíme Pink Boots Day, den věnovaný všem ženám a nebinárním osobám v pivovarnictví. Pro tuhle příležitost používáme speciální Pink Boots blend chmelů s příjemným projevem květin, citrusů, tropického ovoce a peckovin. Tohle pivo vzniká pod taktem žen našeho pivovaru a vytvořily k němu i nový merch!
New England IPA ze série IPA TONE prezentuje vlastnosti experimentální chmelové odrůdy HBC 586 ze severozápadního pobřeží USA. Tato odrůda v sobě maximalizuje sladké tóny broskví a dalších šťavnatých peckovin, které jsou doplněny mírnou kořenitostí. Na doplnění tónů tropického ovoce byl použit oblíbený chmel Mosaic.
Autenticky italský ležák vařený s vášní a nejkvalitnějšími přísadami, se stejnou recepturou od roku 1859. Speciální směs kvalitního chmele vytváří vyvážený ležák s chmelovými a ovocnými tóny, zakončený mírnou hořkostí a čistou pachutí. Birra Moretti lze perfektně sladit s jídlem, například s vynikajícím těstovinovým pokrmem.
Ideální pivo na tohle jaro? CRYO HOP CASCADE 13°. Speciálně upravený chmel, kdy se při opravdu nízkých teplotách separuje lupulin od zbytku hlávky chmele. Tento proces se nazývá "kryogení separace" a přesný postup má patentovaný společnost Yakima Chief.
Tiwanaku je poctivá Double NEIPA, poctivá nejen voltáží, ale především dávkou chmelů Galaxy a Sabro. Ty z tohoto piva činí řádně kalné a hutné pivo plné tropických tónů.
Jméno František Bittner představuje dvě generace sládků, kde starší z nich působil v našem pivovaře v letech 1892-1931 a jeho syn pak v letech 1931 až 1971. Na jejich počest byla uvařena tato světlá silné na čtyřikrát chmelená třináctka. Poslední chmelení je „za studena“ přímo v ležáckém tanku. František pro vás leží minimálně 3 měsíce tak, aby došlo k propojení a zakulacení všech chutí. K dostání je na Velikonoce, Sv. Václava a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
HefeWeissbier je pšeničné zakalené pivo krásné zlatavé barvy. Pivo se sametovou pěnou, květinovou vůní a neuvěřitelně osvěžující banánovou chutí s jemnou dohrou kvasnic je vařeno na základě staletími prověřených tradic. Nápoj je potěšením pro všechny smysly a je ideálním závěrem náročného dne.