Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Stromeček je Double IPA s přidaným smrkovým jehličím, které podtrhuje jehličnatý a pryskyřičný charakter použitých chmelů. Silná a nádherná IPA. Dodáváme, že potřebné množství smrkových větviček bylo odměnou od lesního hospodáře za 800 stromečků, které David s partou kamarádů vysázel začátkem října v lesní školce.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
HefeWeissbier je pšeničné zakalené pivo krásné zlatavé barvy. Pivo se sametovou pěnou, květinovou vůní a neuvěřitelně osvěžující banánovou chutí s jemnou dohrou kvasnic je vařeno na základě staletími prověřených tradic. Nápoj je potěšením pro všechny smysly a je ideálním závěrem náročného dne.
K příležitosti mezinárodního dne žen jsme se spojili s Pink Boots Society, neziskovou společností věnující se postavení žen v pivovarnictví az jejich speciálního blendu chmelů od Yakima Chief Hops uvařili příjemnou lehkou IPA s přídavkem ibišku.
Příchozí jaro nás inspirovalo k uvaření dalšího piva, které jsme nazvali jak jinak než JARNÍ. Jedná se o lehký 12° Pale Ale s nízkou hořkostí, zjemněný nesladovanou pšenicí a ovesnými vločkami. Chmeleno aromatickými chmely Cashmere, Azacca, Sabro a Ella. Tohle pivko by mělo zapadnout do skupiny sezónních speciálů, kde jsou už Letní den a Babí léto.
LEŽÁK, LEŽÁK, LEŽÁK! Ten náš je spojený s kamenným ostrohem stejného jména v Brně. Pivo plné síly, kdy se člověku objeví stejný vznešený pocit, jako v katedrále na vrcholu Petrova.
Kladenský ležák je chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, takže má výraznou bylinnou až florální stopu. Naším cílem bylo vytvořit ležák, který si zachová osobitost a výraznou chuť, i když u něj strávíte celý večer.
Americká verze India Pale Ale, která je více chmelenější než anglická IPA.
Je vařená přímo světoznámým sládkem Toshim Ishiim, který se specializuje na americká piva a umí perfektně sypat chmel. Při vaření použil ty nejšpičkovější a také nejdražší americké chmele, čímž dosáhl vysoké chmelenosti a lahodné komplexnosti.
Pro oslavu osvobození Plzně jsme uvařili speciální zlatavé pivo z českých a amerických chmelů. Jelikož si připomínáme datum 6.5.1945, použili jsme 6 odrůd chmelu a pět druhů sladu.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Základ svrchně kvašeného Ale Měsíčku tvoří slad Pale Ale, který pivu dodává tělo, sladovou chuť a světlou barvu, o intenzivní sladovou vůni se stará slad Abbey. Český chmel Agnus dává pivu základní kořenitou hořkost, kterou dokreslují americké citrusové a exotické chmely Ekuanot a Sabro. Příjemně hořkou a svěží chuť korunuje všestranně blahodárná bylina měsíček lékařský doplněný pomerančovou kůrou.
Zelené pivo! Příjemně pitelná speciální jedenáctka s přírodním bylinným extraktem z kopřiv. Hutné a plné sladové tělo s vyváženou hořkostí. V chuti objevujete lehké kopřivové tóny.
S předním Lotyšským pivovarem Ārpus Brewing Co. jsme uvařili kolaborační várku pivního stylu, který oba umíme nejlíp – New England IPA. Čeká vás voňavka nachmelená komplexní směsí chmelů Nelson Sauvin, Strata, Galaxy, Citra Cryo a Mosaic.