Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Naši silnou vánoční IPA Ježíšek už dobře znáte. Nyní vám přinášíme její odlehčenou verzi pro ty, kteří to rádi u stromečku berou zlehka. Chmelili jsme novozélandskými odrůdami chmelů Riwaka, Nectaron a Nelson Sauvin, které předávají vyvážený chmelový charakter a příjemnou hořkost podporující pitelnost.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pub fiction /ˈpʌb ˈfɪkʃən/ n. 1. Mnohdy ne zcela věrohodné historky, jejichž originalita koreluje s počtem vypitých piv.2. Světoznámá NEIPA z Plzeňského pivovaru Raven plná chmelů Idaho 7, Mosaic a Simcoe
Červeného Vlka připravujeme z pěti druhů sladu, používáme přitom dvourmutovou technologii.
Chmel přidáváme ve třech dávkách - zpočátku chmelovaru, abychom dosáhli intenzivní hořkosti, v polovině, pro zajištění harmonického doznívání a na konci, aby mělo pivo ideální chmelové aroma. Charakter hořkosti je výsledkem spojení chmelů Saaz Late z první a druhé dávky a Kazbek z té třetí.
Světlé svrchně kvašené pivo s velmi vysokou hořkostí a intenzivním aroma amerických odrůd chmele Summit, Centennial, Cascade a Citra. Naše IPA se výrazně liší od českých ležáků a představuje typické vlastnosti svého pivního druhu.
Pokud máte rádi kyselé, na Vánoce jsme si pro vás připravili tématický kyseláč se sváteční chutí hrušek, skořice a zázvoru. Použili jsme poměrně velké množství hruškového pyré (200 gramů na litr), takže se můžete těšit na opravdu vydatnou chuť.
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Je Double Milkshake IPA, do které jsme vedle chmelů Citra a Simcoe přidali ještě fakt velké množství kokosových hoblin. Chuť kokosu naprosto dominuje pivu. Podtrhavá ji krémové a hutné tělo Milkshake.
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně malinové dřeně a šťávy, navíc "okořeněné" výluhem z čerstvé máty. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
Velmi svěží pšenice amerického střihu. Nečekejte banány, jak jste zvykli z bavorských weissbierů, ale poctivou hořkost a nálož ovocného aroma z novozélandského chmele Nelson Sauvin.