Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Creme de Cassis je vynikajícím ovocným likérem pocházejícím ze srdce vinařského ráje – Dijonu v Burgundsku. Vytvořili jej před dávnými lety zkušení vinaři, aby jím vylepšili vína suchá, méně aromatická a kyselejší. Základní složkou Cassisu je šťáva z černého rybízu. Díky tomu má výrobek nezaměnitelnou, jiskřivě nachovou barvu. Jedná se o přírodní, chemií nedotčený produkt.
Způsob podávání: Nejlépe si jej vychutnáte samostatně nebo v kombinaci se suchým bílým nebo šampaňským vínem. Světoznámou je receptura dle kanovníka Kira, bývalého dijonského starosty.
Kir: Do vinné sklenice s plochým dnem smícháme ⅓ až ¼ Creme de Cassis a dolijeme vychlazeným suchým bílým vínem, nejlépe Chardonnay nebo Aligoté.
Složení: voda, cukr, líh, rybízová šťáva
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Výborná osvěžující limonáda s příchutí kolči.
Pojďme se dívat na chipsy jinak! I ty totiž můžou být výživným snackem na cesty i do kanceláře. Nabité zdravými bílkovinami a vlákninou ti naše cvrččí chipsy nejen zachutnají, ale taky doplní vše, co tvoje tělo potřebuje. Tyhle jsou z luštěninové mouky a cvrččího prášku a zamiluješ si je už na první křupnutí.
Mlsej chytře, kvalitně i lokálně
Cvrččí chipsy vyrábíme tady u nás v ČR
Chipsy vyrábíme z cvrččího proteinu, který k nám putuje pouze z licencovaných evropských cvrččích farem.
Ideální snack pro děti i dospělé
Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
La Chouffe má zlatavou a mírně zakalenou barvu, s bohatou hlavou bílé pěny a světlými bublinkami. Toto plavé speciální pivo – první uvařené v Achouffe před 40 lety – odhaluje na patře příjemně ovocný charakter, kořenité s koriandrem a lehce chmelovou chutí.
Základ Old Mill Rumu tvoří třtinové destiláty z Dominikánské Republiky a Jamajky, které byly destilovány s důrazem na zachování typických charakteristik chuti a vůně pravého rumu. Tento blend jsme pak nechali dozrát ve speciálních dubových soudcích. To jej krásně zaoblilo, aniž by ztratil výraznou rumovou chuť. Kvůli dlouhému procesu dozrávání jej nevyrábíme ve velkém množství, proto jej ocení zejména opravdoví znalci a nadšení sběratelé.
Chuťové tóny: Typická chuť třtinového destilátu, do které pronikají tóny získané zráním v dubových soudcích.
Způsob podávání: Vychutnáte ho samotný při pokojové teplotě, výborně se hodí i do klasických rumových koktejlů.
Temně červená barva nese svůj původ v přírodní třešňové šťávě, kterou doplňuje přírodní barvivo z červených hroznů. Směs koření a razance zázvoru ovlivňuje především chuť a vůni, která je od první chvíle ostře kořeněná a silná. Krvesaj v sobě snoubí nekonečnou rozmanitost a dobrodružství, které na vás čeká v každé sklence.
Chuťové tóny: Hlavní důraz tvoří zázvor, který je spolu s exotickým kořením dominantou celého drinku. Ta se postupně vytrácí a zvolna přechází v poklidnější chuť třešňové šťávy.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně nebo na ledu v kombinaci s tonikem.
Složení: voda, líh, cukr, přírodní aroma Krvesaj (třešňová šťáva, výtažky koření), kyselina citronová, přírodní barvivo: anthokyany
Výborná osvěžující limonáda s příchutí toniku.
Mandlovka 0,2l obsah alkoholu: 38% obj.
Paštika s Mandlovkou (130g): Poctivá dobrá paštika obsahující Mandlovku z Hustopečské mandlárny. Doporučujeme na pečivo s paštikou naservírovat ještě naše sušená rajčata. Z nadprůměrně dobré svačiny se rázem stane svačina naprosto výborná!
Tapenáda je původně francouzský pokrm vyráběný z kapary. Dnes se ovšem vyrábí také z oliv, které jsme zvolili i pro tu naši. Zelené olivy doplněné o mandlové lupínky, olivový olej, ale také trochu česneku. To vše dohromady tvoří nezaměnitelnou chuť, která se dá použít jak v teplé, tak studené kuchyni. Tapenádu můžete využít při vaření jako jemné dochucovadlo, nebo jako kulinářský doplněk na samý vrchol hlavního chodu. Oceníte ji ale také ve studené formě, třeba místo omáčky k uzeninám nebo sýrům.
Vůně Cherry CHOUFFE dává čestné místo třešním. Odhaluje také tóny jahod, mandlí, koření a sladkého portského. S kulatým tělem, měkký a jemný, Cherry CHOUFFE potěší gurmány mezi námi. Má uspokojivý závěr s velmi mírnou hořkostí.
Mandlovka vyrobená podle receptury bývalého správce hustopečských mandloňových sadů, ta jediná pravá. Naše Mandlovka bývá s radostí přijímaným dárkem, díky své síle a lahodnosti obvykle velmi potěší muže i ženy. Velmi často se však od zákázníků dozvídáme, že se jim lahev darovat nepodařilo, neboť se s ní nebyli schopni rozloučit. Někteří Mandlovku pořizují za účelem vytvoření dobrého dojmu na pozvané hosty, po čase ale připouštějí, že před příchodem návštěvy Mandlovku raději schovávají. Mandlovka zvítězila v soutěži Czech National Spirits Competition 2022, kde získala první místo v kategorii Nejlepší český ostatní likér roku.
Upražení červíci představují výživnou alternativu pro ty, kteří hledají skvělý snack na výlety do přírody, po náročném tréninku nebo při sledování oblíbeného filmu. Jejich vysoký obsah bílkovin a mikroživin z nich dělá ideální zdroj pro dodání energie a podpory svalové regenerace. Tento neobvyklý snack může také přinést zábavu na společenské události, když jsou nabídnuti jako netradiční pochoutka.
TOP informace o sušených červících
Obsahují všech 10 esenciálních aminokyselin
Rychlé doplnění živin
Ideální snack pro děti i dospělé
Základem fernetu Černý Baron je macerace bylinek podporujících trávení. K tomu, aby byla dodržena vysoká kvalita nápoje, používáme pro výrobu Černého Barona patnáct druhů bylin z oblasti Středomoří, kde fernet vznikl asi před třemi stoletími v tamních klášterech. Kromě pečlivého výběru bylinek a důsledného dodržení tajné receptury dbáme na dostatečně dlouhou dobu zrání. Díky tomu a poctivě odvedené práci může nést Černý Baron titul prvotřídního fernetu s plnou, již po staletí tradiční, lihovitostí 40 %.
Chuťové tóny: vyvážená, zaoblená a výrazně hořká chuť je znakem dobře vyluhovaných bylin.
Způsob podávání: nejlépe chutná samostatně nebo v kombinaci s tonikem. Pro odlehčení typicky hořké chuti můžete přidat ovocné džusy a šťávy.
Pochoutka, na kterou jsme tak pyšní! Výborná rajčata San Marzano, ferrari mezi rajčaty, jsou pěstována v jižní Itálii v oblasti Salento. Odrůda je charakteristická jasně červenou barvou, výbornou chutí, pevnou dužinu a malým množstvím semínek - kombinace vlastností předurčující k sušení a nakládání. Po sběru jsou tato rajčata podélně rozkrojena, ručně posolena mořskou solí a několik dnů sušena na ostrém slunci za přispění horkého mořského vzduchu. Sušená jsou pak přepravena na jižní Moravu, kde jsou prokládána mandlovýmí lupínky a s vybranými bylinkami a česnekem nakládána do slunečnicového oleje. Naprostá lahůdka.
Výborná osvěžující limonáda s příchutí kiwi.
Ochutnejte potravinu budoucnosti - sušené a ochucené larvy Potemníka moučného. Červíky můžete přímo konzumovat, bez tepelné úpravy. Chov hmyzu je šetrný k přírodě, protože ve srovnání s chovem tradičních hospodářských zvířat vyžaduje chov hmyzu méně vody i krmiva, menší plochu pro chov. Chov hmyzu je etický, protože výskyt mnoha jedinců na malém prostoru je pro hmyz přirozený a chov hmyzu tak nepředstavuje problém z hlediska etiky.
Larvy jsou odchovávány v České republice, na farmě schválené pro chov hmyzu pro lidskou spotřebu, pod kontrolou Státní veterinární správy, za přísných hygienických podmínek. Když larvy dorostou do požadované velikosti, jsou rychle usmrceny vložením do vařící vody. Poté se suší v horkém vzduchu.