Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
Pivo má světle zlatou barvu s jemným zákalem. Ve vůni, ale i v chuti ucítíte uzrálý banán, s jemným aroma hřebíčku. Tato pšenice je velmi krásně pitelná a zákal, který zde je není způsoben jen kvasnicemi, ale i bílkovinami které se nalézají v pšeničném sladu.
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů. Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
Letošní kyselá novinka pro Vánoce napodobuje chuť klasického vánočního punče. Dali jsme dohromady pomeranče, hrušky a arónii s rumovým aroma a punčovým kořením. Výsledek je super pitelné, přesto komplexní vánoční popíjení.
IPA v moderním stylu “New England” s charakteristickým vysokým zákalem, plnější chutí a především s intenzivním ovocným aroma. Základem piva je anglický slad Maris Otter, doplněný pšeničným sladem a ovesnými vločkami, na chmelení jsou použité výhradně americké chmely Columbus, Citra, Mosaic a Amarillo.
Tohle pivo je naším pokusem přivábit zpátky teplé počasí: zima už nám leze krkem, proto jsme si uvařili zatím nejexotičtější Yummy. Náš multivitamínový džus s trochou hřejivého alkoholu (než se to slunce vrátí) je spojením marakuji s růžovou guavou a trochou broskví, což ještě podtrhuje mexická vanilka. Finální výsledek je přímo definicí léta ve sklenici, která by se neztratila ani na stole se snídaní. Ne že bychom něco naznačovali, jenom informujeme.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Pokud sháníte parťáka k vodě, už nemusíte. Tahle osmička si i přes velmi nízkou stupňovitost zachovává parametry New England stylu, je tady pěkně kalná, chmelová, hlavně ale nekonečně osvěžující.