Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Moc nás baví vařit ležáky, proto pořád vymyšlíme nové způsoby, jak přiblížit tradiční pivo plzeňského typu i milovníkům moderních stylů. Co ho udělat zase o něco sušší a hořčejší? To si žádá extra dávku chmele za studena! Díky historickému dekokčnímu způsobu rmutování, nejkvalitnejšímu humnovému sladu a 100% lokálnímu chmelu Saaz Special tohle pivo osloví fanoušky klasiky i chmeloužrouty, ale hlavně každého, kdo hledá osvěžující, pitelné pivo, které bude bavit krýgl za krýglem.
Babiččin ovocný pivní koláč plný maliny, černého rybízu a vanilky. Pivní styl PASTRY SOUR ALE je kyseláč, ve kterém se používá laktóza pro vyvážení a oslazení piva. Do ležení se přidalo malinové pyré, šťáva z rybízu a 100 ks vanilkových lusků z Madagaskaru. Pivo se svými 4,8% alkoholu osvěží i v létě ????
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Naše série Age of...pokračuje dále. Tentokrát byl použit pouze chmel Galaxy, který se vyznačuje výrazně ovocnými tóny citrusů a peckového ovoce. V základu se jedná o klasickou West Coast IPA, hořkou a suchou, plnou ovoce.
Světlý ležák zlatavé barvy sladové až lehce bylinně chmelové chuti s jemnou hořkostí po Žateckém poloraném červeňáku se středním řízem i plností těla. Velmi lehce pitelný na svoji vyšší stupňovitost.
Černý jako irská noc. Intenzivní a jemný zároveň. Tento stout vás ovane tóny hořké čokolády a praženého obilí. Pěna je hustá, béžová. Chuť je plná s bohatým dozníváním.
Klasika která nikdy neomrzí, ležák od Permona se pyšní skvělým řízem, vyváženou chutí a úžasnou pitelností. Při vaření tohoto kousku byly použity dva druhy ječného sladu.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Milovníci chmelových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové a citrusové vůně, která opět přichází z amerických chmelů, na kterých se zde opravdu nešetří.