Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Gouden Carolus Ambrio se aromaticky vaří podle starodávné receptury Mechelschen Bruynen . Ambrio je 'jantarové' pivo vařené s 'brio'. Toto bílé pivo vysoké fermentace má svůj původ v tradičním pivu města Mechelen. Protože každé město mělo své typické pivo, Mecheléňané pili své jantarové pivo: „Mechelschen Bruynen“ po stovky let. Náš pivovar je jediným pivovarem, který tento druh piva stále vaří. Podle tradice pochází základní receptura tohoto piva z roku 1421 a je tedy nejstarším pivem z pivovaru.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální tmavé pivo: lehký stout s příjemnou pražeností, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer.
Celý den poctivě vařené, týden řádně kvašené a šest týdnů dobře uleželé Pořádné Pivo. Hořický ležák PP 12° je čistý, bez chyb, provoněný žateckým chmelem, výborně pitelný a přesto v mnoha směrech osobitý.
Je již vyhlášený nejenom v našem Východočeském kraji a má oficiálně uznanou značku regionálního produktu.
Pivo vyšší plnosti a silnějším řízem je uvařeno podle originálního receptu z počátku 20. století. Jeho chuť umocněná zlatou barvou s odlesky až do červena, navozuje mimořádný smyslový zážitek. Vhodné ke grilovaným pokrmům z vepřového nebo hovězího masa. Ideální pro víkendové grilování s přáteli na zahradě. Optimální teplota k servírování je 7° – 8° C, nejlépe do tradičních sklenic s uchem typu Tübinger.
Série Gelato prozkoumává další dezertní kombinace ingrediencí, tentokrát bylo do základového Pastry Sour Ale přidáno velké množství jahod a bílé čokolády.
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
První pivo série I-P-A-VERSUM 2022 je moderní American IPA, která vypadá jako pomerančový džus a také tak chutná. Cílem bylo vytvořit IPA, která by byla správně hořká a suchá jako klasické West Coast IPA, ale přitom si zachovala texturu a aroma moderní neprůhledné New England IPA. Intenzivní suché chmelení Citrou a Amarillem dodalo intenzivní citrusové aroma a chuť. S příjemnými 5,5 % alkoholu si můžete vychutnat více piv a pořádně doplnit svoji zásobu chmele.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.